Να καθαρισουν τα οικοπεδα τους ενοψει της εναρξης της αντιπυρικης περιοδου

Καλεί τους δημότες του ο Δήμος Ιάσμου

Επείγον κάλεσμα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου και διαρκεί έως 31η Οκτωβρίου απευθύνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ιάσμου, για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.1 περ. 26, σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του Δήμου και βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.