Να κανει τους Κομοτηναιους τους καλυτερους «πρεσβευτες» του τοπου μας επιθυμει ο Δημος Κομοτηνης

Περιπάτους σε μνημεία της περιοχής σε σχολεία, με πρόσκληση και προς κάθε ενδιαφερόμενη συλλογικότητα από την Αντιδημαρχία Τουρισμού

Στόχο την γνωριμία πρωτίστως των ίδιων των Κομοτηναίων με την ιστορία και τα μνημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ώστε πρώτα αυτοί να αποτελέσουν τους καλύτερους «πρεσβευτές» της περιοχή μας, θέτει ο Δήμος Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της, «εγκαινιάζοντας» μια σειρά διαδραστικών συναντήσεων με μαθητές και μαθήτριες της περιοχής.

Η αρχή έγινε το πρωί της Τρίτης με τους μαθητές του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής, με τους οποίου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πέτρος Ζωγράφου και η συνεργάτιδά του,  κ. Άρτεμις Τσολάκη είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μια σειρά σημείων ενδιαφέροντος και για τους επισκέπτες της πόλης μας, όπως το Βυζαντινό τείχος, η Παναγία, το εκκλησιαστικό μουσείο Ιμαρέτ, τα Εσκί και Γενί Τζαμί κ.α με κατάληξη το Ηρώο της πόλης. Μια διαδικασία που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παιδιών όπως εξήγησε ο κ. Ζωγράφου αλλά και περαστικών συμπολιτών μας που επίσης επέδειξαν ενδιαφέρον.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού επιθυμεί να συνεχιστεί και γιατί όχι να διευρυνθεί και σε λοιπές συλλογικότητες της περιοχής μας, όπως πολιτιστικοί σύλλογοι ούτως ώστε όπως εξήγησε «να γνωρίζουμε πρωτίστως εμείς τους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την πόλη μας».

Ερωτηθείς ως προς την προετοιμασία του Δήμου Κομοτηνής για την φετινή τουριστική περίοδο και την πορεία εξέλιξης στην εφαρμογή του φετινού τουριστικού προγράμματος ο ίδιος εξήγησε πως ο σχεδιασμός στην βάση της υφιστάμενης τουριστικής μελέτης συνεχίζεται κανονικά, γνωστοποιώντας επίσης πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και τα fam trip με συμμετέχοντες τόσο από την Ελλάδα όσο και τις χώρες στόχους, Ρουμανία και Βουλγαρία, ώστε η περιοχή μας να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Ακολουθούμε τις γραμμές των ειδικών που συνέστησαν και την μελέτη αυτή και προσπαθούμε να την εμπλουτίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε» ανέφερε ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς σε σχέση με την επιρροή του πολέμου στην Ουκρανία στην τουριστική κίνηση της περιοχής εξήγησε πως «δεν είμαστε από τις περιοχές που περιμέναμε να έρθουν οι “ορδές” Ρώσων τουριστών και επομένως τις χάνουμε». Κλείνοντας ο ίδιος θέλησε να υπογραμμίσει πως «είμαστε μια περιοχή που δεν ήμασταν ποτέ αναπτυγμένη τουριστικά» για να τονίσει πως «ό,τι παραπάνω και ό,τι καλύτερο προσθέτουμε στον υφιστάμενο σχεδιασμό είναι προς όφελός μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.