Να φτασει σε ολες τις υπηρεσιες αιμοδοσιας της Ελλαδας θελει η υπηρεσια E Αιμοδοτες

Απολογισμός για τα δύο χρόνια λειτουργίας της εφαρμογής από τους δημιουργούς της, που έχουν ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον

Όσα έχουν συμβεί στα 2 χρόνια λειτουργίας της, αλλά και το σχεδιασμό τους για το μέλλον, παρουσίασαν οι δημιουργοί της υπηρεσίας e-Αιμοδότες, το Σάββατο 11 Μαρτίου.

Αυτή την ημέρα η υπηρεσία, που αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις 20 Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, έκλεισε 2 χρόνια από την πρώτη λειτουργία της.

Με αυτή την εκδήλωση θέλησαν να μοιραστούν τα επιτεύγματά τους, να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν τους υποστηρικτές και συνοδοιπόρους τους αλλά και να εμπνεύσουν την νεολαία να συμμετάσχει σε αυτόν τον σκοπό που σώζει ζωές.

Όπως τόνισε ο κ. Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, ένας από τους συνιδρυτές του e Αιμοδότες, πρόκειται για μια ξεχωριστή επετειακή εκδήλωσης στην οποία οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν την υπηρεσία από την πρώτη στιγμή, θα κάνουν ανασκόπηση στο τι έχει γίνει στο παρελθόν, με χαιρετισμούς από το Υπουργείο Υγείας, παιδείας, την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, το Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Τμήμα Αιμοδοτών, το Δήμο Κομοτηνής, αλλά και το ίδρυμα Ωνάση, που τον τελευταίο χρόνο έχει καλύψει το κόστος του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της ομάδας για την ανάπτυξη της εφαρμογής.

Παράλληλα παρουσίασαν τους στόχους τους για το 2023, όπου θέλουν να δώσουν έμφαση στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη νεολαία, συνεχίζοντας να αναπτύσσουν την εφαρμογή.

Ήδη με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, παρουσίασαν μια νέα πλατφόρμα, το aimodosies.gr, όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο αιμοδοσίας κοινοποίησαν τα στοιχεία των υπηρεσιών αιμοδοσίας και το διευρυμένο ωράριό τους για την αιμοδοσία.

Την ίδια ώρα κάνουν μια προσπάθεια με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να επεκταθεί η εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή, ενώ έχουν διαπιστώσει πως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα νοσοκομεία διαχειρίζονται πολύ διαφορετικά την αιμοδοσία, κατά κύριο λόγο σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Κατά τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων στην Ολλανδία, όταν συζήτησαν με ανθρώπους του χώρου αλλά και της ΕΕ, τους τόνισαν πως δεν υπάρχει ανάλογη εφαρμογή, και θα ήταν καλό να επεκταθεί και στην ΕΕ, μια κίνηση που θα επιδιώξουν, έχοντας ανάλογες επαφές και το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.