Να επιτραπει η διεξαγωγη πρακτικων μαθηματων και εξετασεων ζητουν οι σχολες οδηγων της Ροδοπης και ολης της χωρας

Μεγάλη είναι η συσσώρευση υποψηφίων που περιμένουν να δώσουν τις εξετάσεις οδήγησης

Μεγάλα προβλήματα, τόσο όσο αφορά τον βιοπορισμό τους, όσο και τις καθυστερήσεις στην διεξαγωγή εξετάσεων νέων οδηγών, έχει δημιουργήσει η παύση της λειτουργίας τους στις σχολές οδηγών της Ροδόπης, από τον Νοέμβριο του 2020.
 
Οι σχολές έκλεισαν στις αρχές του Νοεμβρίου, μαζί με κάθε λειτουργία λόγω του lockdown, αλλά μέχρι τώρα, παρότι άλλοι κλάδοι έχουν επανεκκινήσει, παραμένουν κλειστές.
 
Αυτό έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τον ο κ. Αλέξανδρο Σκιαδόπουλο, δάσκαλο οδήγησης και συντονιστή στη Σχολή Οδηγών «Auto-Κίνησις», αφενός βιοποριστικό πρόβλημα στις σχολές οδηγών, μιας και οι ιδιοκτήτες τους το μόνο βοήθημα που πήραν, αν κατάφεραν να πάρουν, είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή (και περιμένουν την μη επιστρεπτέα από την Περιφέρεια) αφετέρου επιδείνωσε την καθυστέρηση που υπάρχει με τις εξετάσεις, που ήδη ήταν μεγάλη στην περιοχή μας λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. «Έχουμε συσσώρευση δυόμισι μηνών τουλάχιστον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν έχει εισακουστεί το αίτημα από την Επιτροπή για τη Δημόσια Υγεία 

Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Σχολών οδήγησης, έχει, με έγγραφό της προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητήσει, από τα μέσα Ιανουαρίου, την άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, με δύο άτομα εντός του οχήματος κατά την διάρκεια του μαθήματος, τον εκπαιδευόμενο και τον εκπαιδευτή, ενώ όσο αφορά τα δίκυκλα ο εκπαιδευόμενος είναι ούτως ή άλλως μόνος του στο όχημα.
 
Ο κ. Σκιαδόπουλος αποδέχθηκε πως το θέμα των εξετάσεων των σημάτων μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, όμως θεωρεί πως τουλάχιστον τα πρακτικά μαθήματα μπορούν να γίνουν και να εξεταστούν, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
 
Άλλωστε η προηγούμενη εμπειρία της λειτουργίας των Σχολών Οδηγών, στο διάστημα μεταξύ του Μαΐου και του Νοεμβρίου, έδειξε την ασφάλειά τους, μιας και δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα COVID-19.
 
Το αίτημα μάλιστα προωθήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών στην αρμόδια επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, με την υποσημείωση ότι έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός υποψηφίων οδηγών (υπολογίζεται πάνω από 50.000) σε όλη την επικράτεια με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση τους προς διενέργεια των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα να είναι άκρως προβληματική.
 
Εξ αυτού του λόγου οι σχολές οδήγησης προτείνουν την εξαίρεσή τους από την αναστολή λειτουργίας, για την μερική αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας και περαιτέρω την άρση αναστολής εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την θεωρητική τους εξέταση.
 
Ακόμα βέβαια δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την επιτροπή. Έτσι, τα μόνα μαθήματα και εξετάσεις που μπορούν να γίνουν, εξήγησε ο κ. Σκιαδόπουλος, είναι μαθήματα για επαγγελματικά οχήματα, τα οποία είναι πιθανό να γίνουν εντός του μήνα, για τους λίγους ενδιαφερόμενους που έχουν συγκεντρωθεί αυτό το διάστημα.
 
Στην Ροδόπη υπάρχουν μόνο 3 δάσκαλοι που έχουν οχήματα, ενώ υποψήφιοι υπάρχουν μόνο για νέες άδειες, μιας και η ισχύς των παλιών έχει παραταθεί κατά την πανδημία. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκιαδόπουλος δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, τη στιγμή που η Αττική οδεύει προς ολικό lockdown ξανά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.