Να διεκδικησουν την αξιοπρεπεια τους καλει τους ΔΥ της Ροδοπης η ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Κάλεσμα να μεταβούν με τα λεωφορεία που θα μισθωθούν από την Κομοτηνή για το Συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο έξω από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου έκανε το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος τόνισε πως η εφαρμογή των μνημονίων πριν από 12 χρόνια έφερε μείωση στα εισοδήματα όλου του Ελληνικού λαού, με τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων να έχουν σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος, με μέση μείωση μισθού να πλησιάζει το 40%.

Με την ακρίβεια που έχουν να αντιμετωπίσουν τους τελευταίους μήνες, την δραματική αύξηση του κόστους ενέργειας και τον έντονο πληθωρισμό, που ενισχύθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τώρα η κυβέρνηση τους προετοιμάζει για μόνιμη μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, με αρχή από τον φετινό χειμώνα που θα απαιτήσει αιματηρές θυσίες.

«Εμείς υποστηρίζουμε ότι οι λαοί δεν φέρουν καμία ευθύνη, και πως θα πρέπει όπως άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί ξεσηκώνονται να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να μην δεχθούμε τη συνεχιζόμενη ανακατανομή του πλούτου εις βάρος των λαών» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Για αυτό και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, με την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης να μισθώνει λεωφορεία για την δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων, που θα αναχωρήσουν στις 11 το πρωί από τα ΚΤΕΛ για το Συλλαλητήριο, με την επιστροφή να αναμένεται στις 10 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι να αντισταθούν

Ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος κ. Γιώργος Καρυδόπουλος αναφέρθηκε και αυτός στην υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου τα τελευταία 12 χρόνια, στα οποία όχι μόνο δεν διορθώθηκε η κατάσταση, αλλά χειροτερεύει, σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού, και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές του ανάγκες.

«Αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας, δεν αντισταθούμε σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, θα περάσουμε άλλα δέκα χρόνια βαριάς λιτότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού» για αυτό και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν, ξεκινώντας από το συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Όχι στην πολιτική της κυβέρνησης

Τέλος το μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Μεταξία Σουλιώτη, τόνισε πως τα τελευταία χρόνιά στη χώρα μας έχει γίνει η μεγαλύτερη αφαίμαξη μισθών σε ευρωπαϊκό κράτος, την ώρα που στην ΕΕ οι μισθοί αυξάνονται.

Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Στοχοποιεί δε ομάδες, τόνισε, που ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους των Δήμων, των Υπουργείων, του ΕΦΚΑ, των οργανισμών, των φορέων, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θεωρεί δε πως η κυβέρνηση εργαλειοποίησε την πανδημία, και πλέον οικογένειες δεν μπορούν να βγάλουν το δεκαπενθήμερο, ενώ οι μισθοί τους παραμένουν περικομμένοι.

Για αυτό και διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Επίσης ζητούν την στήριξη του ΕΣΥ με χρηματοδότηση και προσωπικό, αλλά και της εκπαίδευσης, κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Για αυτό η κ. Σουλιώτη κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να προσέλθουν στη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι έξω από τη ΔΕΘ διατρανώνοντας την αντίθεσή τους απέναντι στις επικρατούσες πολιτικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.