Ν. Τσαλικιδης: «Ο ΕΟΔΥ λαμβανει συνεχως δειγματα απο πολιτες που επιστρεφουν απο Τουρκια»

«Με αφορμή το νέο κρούσμα ζητάμε πιο αυστηρά μέτρα για προληπτικούς λόγους»

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) λαμβάνει συνεχώς δείγματα από πολίτες που επέστρεψαν και επιστρέφουν από Τουρκία οι οποίοι τίθενται και παραμένουν σε προσωρινή καραντίνα σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπεριφεριάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη με αφορμή το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε χθες σε νοσηλευόμενο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Όπως εξηγεί ο κ. Τσαλικίδης, μέχρι στιγμής τα όποια δείγματα εξετάστηκαν σε ξενοδοχεία στη Ροδόπη βρέθηκαν αρνητικά οπότε η μεγάλη πλειοψηφία επέστρεψε στα σπίτια τους σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ κάποιοι παραμένουν με την θέληση τους για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόληψης (καραντίνας) κατά του κορωνοϊού. Ο επαναπατρισμός και η καταγραφή συμπολιτών από το εξωτερικό συνεχίζεται και σήμερα, τηρώντας τις απολυμάνσεις, τους κανόνες και τις οδηγίες σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία.


«Όλοι μας οφείλουμε να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα και τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τα ποσοστά στην περιοχή μας και κατ´ επέκταση σε όλη την επικράτεια» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης για να τονίσει πως «σ’ αυτήν την εθνική προσπάθεια υπό τον συντονισμό της κυβέρνησης χρειάζεται η στήριξη όλων μας».

«Είμαστε σε επικοινωνία με τους δημάρχους της περιοχής και το υπουργείο» διαβεβαιώνει ο ίδιος για να αποκαλύψει πως «με αφορμή το νέο κρούσμα ζητάμε πιο αυστηρά μέτρα και στο Νομό Ροδόπης και στους Δήμους για προληπτικούς λόγους». Μάλιστα δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.