Ν. Χαρδαλιας για ανοιγμα της αγορας: Χωρις εκπτωση σε κανεναν και με διασφαλιση της δημοσιας υγειας

«Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνοϊό κάνει λάθος»

«Το άνοιγμα της αγοράς, το οποίο είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες όπου δεν γίνεται έκπτωση σε κανέναν», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «το μέλημά μας, το κύριο, δεν είναι ούτε τα πρόστιμα, ούτε το κυνήγι. Το μέλημά μας είναι σταδιακά, βήμα βήμα, να ανοίξουμε την αγορά, να μπορούν να σταθούν οι επιχειρήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία. Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνοϊό κάνει λάθος». Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα δεν θα εξαφανιστούν και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προστασία των ευπαθών ομάδων εξακολουθεί να είναι ο στόχος και «ο ιός μπορεί να είναι σε ύφεση, αλλά παραμένει μέσα στις γειτονιές μας, μέσα στις πόλεις μας, μέσα στα χωριά μας, παντού».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για τα κρούσματα από το εξωτερικό ο υφυπουργός απάντησε πως «παρακολουθούμε επιδημιολογικά όλες τις χώρες και αυτές που είναι στις 29 και αυτές που είναι υψηλού ρίσκου και αναλόγως λειτουργούμε».

Ο ίδιος συνέχισε ότι «η έννοια της δειγματοληψίας δεν έχει να κάνει με το ότι έρχεται μια πτήση και θα πάρουμε πέντε να τους ελέγξουμε. Έχει να κάνει με ένα σύγχρονο πρωτόκολλο το οποίο έχει έναν αλγόριθμο που έχει να κάνει με το από ποιες περιοχές ήρθαν, αν υπάρχουν τράνζιτ μεταφορές, αν οι προηγούμενες ημέρες στην περιοχή τους έχουν βγάλει κρούσματα, αν οι δικές μας δειγματοληπτικές έρευνες έχουν κρούσματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξενυχτάνε σε 24ωρη βάση στην Πολιτική Γραμματεία, ούτως ώστε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Υπομονή σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία δουλεύουμε νυχθημερόν για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε.


Φωτό: eurokinnisi.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.