«Μυθοι της Θρακης και Μυθικα προσωπα»

Συνέδριο από το ΔΠΘ και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca για την ανάδειξη της μυθολογικής κληρονομιάς της Θράκης - 12 και 13 Απριλίου στην Κομοτηνή

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca και το Ινστιτούτο Διεθνών Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών & Μελετών διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με τίτλο «Μύθοι της Θράκης και Μυθικά πρόσωπα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου 2016 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, με τη συμμετοχή διακεκριμένων και αξιόλογων επιστημόνων από όλη την Ελλάδα.
 
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάκληση και η ανάδειξη της μυθολογικής κληρονομιάς της Θράκης και εν γένει των μύθων, των συμβολισμών τους, αλλά και των προεκτάσεων που έχουν στην τουριστική – πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Μέσα από τον πολιτιστικό και επιστημονικό εθελοντισμό το Δ.Π.Θ., τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, όσο και οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, θέτουν ως στόχο του συνεδρίου την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.
 
Οι εργασίες του συνεδρίου καθώς και η συναυλία που θα ακολουθήσει είναι ελεύθερη στο κοινό ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Το συνέδριο επισφραγίζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων που εγκαινιάστηκε πρόσφατα επιβεβαιώνοντας την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας αλλά και την προώθηση των ηθικών και πολιτιστικών αξιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.