Μουσικος Αγιασμος στη Δευτεροβαθμια

Στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός για τα σχολεία της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Ροδόπης

Στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο επίσημος αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους, μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
 
Όπως ήταν φυσικό για το Μουσικό, ο αγιασμός είχε ένα διαφορετικό αέρα, με την μπάντα του σχολείου να υποδέχεται μουσικά τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα μαζί με τους επισήμους, ενώ μετά το πέρας του αγιασμού έπαιξε τον εθνικό ύμνο.
 
Ο αγιασμός έγινε παρουσία των βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστου Μέτιου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρης Κοσμίδου και άλλων αστυνομικών, πολιτικών και εκπαιδευτικών αρχών. 

Φωτεινό παράδειγμα οι Ολυμπιονίκες 

Ο Μητροπολίτης μετά τον αγιασμό τόνισε προς τους μαθητές πως αν ψάξουν μέσα τους, θα ανακαλύψουν ότι έχουν αποκομίσει περισσότερα πράγματα και εμπειρίες μέσα από τη μάθηση στην μεγάλη οικογένεια του σχολείου τους, ώστε ο ένας δίπλα στον άλλο να γίνουν μια οικογένεια και αδέλφια μεταξύ τους.
 
Υπενθύμισε δε ότι το καλοκαίρι που πέρασε, μέσα στην ξεκούραση των διακοπών, είχαν ένα πολύ καλό σχολείο, με σπουδαίους δάσκαλους, τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, που πριν από λίγα χρόνια ήταν μαθητές και μαθήτριες, και σήμερα με τον κόπο και τον αγώνα τους έκαναν την χώρα μας περήφανη.
 
«Αυτά τα παιδιά, υπήρξαν και στιγμές που θα είπαν “δεν αντέχω άλλο”, όμως υπερβάλλαν τον εαυτό τους, έβγαλαν την κατήφεια, τη μοναξιά και τη μιζέρια στην άκρη και έφτασαν ψηλά» σημείωσε ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στους μαθητές, χαρακτηρίζοντάς τους Ολυμπιονίκες του αύριο είτε στον αθλητισμό, είτε στη ζωή, και ζητώντας τους να αγωνιστούν στην αρετή, τη γνώση, τη μάθηση, την ανθρωπιά και την καλλιέργεια, στην αρχοντιά και το φιλότιμό τους.
 
«Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να τα καταφέρετε όλοι και όλες, όσο και αν οι γονείς και οι μεγαλύτεροι σας μάθαμε πράγματα λάθος, σας είπαμε ότι έξυπνος είναι αυτός που κοροϊδεύει τον άλλο, που όλα τα προηγούμενα χρόνια μάθαμε στα παιδιά μας ότι έξυπνος και μάγκας είναι αυτός που ξαπλώνει στη ραστώνη και στην πολυθρόνα και ανόητος είναι αυτός που δουλεύει, σας μάθαμε λάθος και σας ζητώ συγγνώμη από όλους μας» σημείωσε, τονίζοντας πως «έξυπνος και μάγκας είναι εκείνος που μπαίνει μπροστά, εκείνος που σηκώνει τα μανίκια και δουλεύει, εκείνος που δεν βλέπει τι κάνουν δίπλα του αλλά θυσιάζεται για να κατακτήσει τη γνώση και τη μάθηση».
 
 

Σημαντική εκπαιδευτική προσπάθεια 

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Ιωαννάκης έδωσε συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του, το οποίο κάνει μια υπερπροσπάθεια για να παρέχει τη γνώση στα παιδιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές, οι οποίοι χωρίς φροντιστήρια αρίστευσαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποτέλεσμα της αγάπης και πίστης που είχαν σε αυτά οι καθηγητές.
 
«Σε αυτό το σχολείο φοιτούν χωρίς πρόβλημα χριστιανοί και μουσουλμάνοι, και δεν επιτρέπουμε ούτε εθνικισμό ούτε σοβινισμό. Σε ένα σπίτι, ενωμένοι όλοι για το καλό της πατρίδας μας» έκλεισε.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά με επιτυχίες, ενώ απευθυνόμενος στους επισήμους τόνισε την ανάγκη να συνεργάζονται όλοι, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο, προς όφελος των μαθητών.
 
Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας κ. Μαίρη Κοσμίδου ζήτησε από τα παιδιά να χτίσουν το μέλλον τους, πατώντας γερά ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
 
 

Μικρές οι ελλείψεις σε καθηγητές 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Κεραμάρης ευχήθηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας πως για να επιτευχθούν οι στόχοι και οι ευχές χρειάζεται κόπο και δουλειά από όλους. Το υπουργείου Παιδείας, σημείωσε, από την αρχή του καλοκαιριού, έχει κάνει πολύ δουλειά για να είναι όλα έτοιμα, με ένα μεγάλο μέρος των αναπληρωτών να βρίσκονται ήδη στα σχολεία. «Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια και είμαστε στο καλύτερο σημείου που μπορούμε να είμαστε» τόνισε, επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να τοποθετηθούν όλοι όσοι έχουν προληφθεί για να δούμε πόσοι αναπληρωτές χρειάζονται ακόμη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.