Μονο στην εκπαιδευτικη κοινοτητα τα self test αυτη την εβδομαδα

Από τις 10 Μαΐου η διάθεση και στις ομάδες εργαζομένων

Διευκρινίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων self test που θα χρησιμοποιηθούν την εβδομάδα 10-16/5, δίνουν πηγές του υπουργείου Υγείας. 

Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζουν ότι:

Από τη Τετάρτη 5 Μαΐου έως Σάββατο 8 Μαΐου από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.

Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10 Μαΐου και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα δεν χρειάζεται να σπεύσουν στα φαρμακεία έως το τέλος της εβδομάδας για να προμηθευτούν self tests.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, η προμήθεια νέου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που αφορά στην επόμενη εβδομάδα 10-16 Μαΐου, θα είναι εφικτή για τους υπαλλήλους του Δημοσίου από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου. Το αποτέλεσμα αυτού θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) καθ’ όλη της διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.