Μονο στην Δημοτικη Βιβλιοθηκη απο την Πεμπτη τα rapid test

Αλλαγές στο πρόγραμμα των ελέγχων ανακοίνωσε ο Δήμος Κομοτηνής

Αλλαγές στο πρόγραμμα των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στον γενικό πληθυσμό με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε η Δημοτική αρχή.

  • Συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Αυγούστου είναι η τελευταία μέρα που γίνονται δειγματοληψίες στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής ενώ συνεχίζονται κανονικά οι έλεγχοι στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, την Τσανάκλειο (Δημοκρίτου και  Στουκόπουλου).
  • Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν έλεγχοι μόνο στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τις ώρες 10:00 με 15:00 και το Σάββατο 21 Αυγούστου τα τεστ θα γίνουν τις ώρες 09:00 με 14:00 στη Βιβλιοθήκη.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Η ενημέρωση για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνεται πλέον με SMS. Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 οι πολίτες επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους ανηλίκους χορηγείται βεβαίωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σε αθλητικές εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις ή ταξίδια.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.