Μονο με ανατροπη θα σπασει ο φαυλος κυκλος τις βιας κατα των γυναικων

Μόνο με ανατροπή των κοινωνικών παραγόντων που γεννούν τους δράστες θα σταματήσει η βία κατά των γυναικών, τονίζει η ΚΝΕ

Εκδήλωση με θέμα «Σπάμε τον “φαύλο κύκλο” της βίας – Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας» πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε αυτή τονίστηκε πως οι λύσεις που προτείνονται, στο πλαίσιο της σημερινής καπιταλιστικής οικονομίας, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών στη ρίζα του, γιατί παραμένουν οι κοινωνικές διακρίσεις, ο οικονομικός και κοινωνικός καταναγκασμός που βιώνουν οι γυναίκες στην εργασία, την οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.

Αυτή, τονίστηκε, είναι η ταξική ρίζα της ανισοτιμίας των γυναικών και η βάση, που αναπαράγονται αντιδραστικές απόψεις για το γυναικείο φύλο ακόμα και στη συνείδηση των γυναικών.

Θεωρώντας πως ο σοσιαλισμός-κουμμουνισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι γίνονται πρωταγωνιστές, ισότιμα άνδρες και γυναίκες, έχοντας πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια, κάλεσαν κάθε νέο και νέα που οργίζεται και αγανακτεί με την πολύμορφη βία κατά των γυναικών να δυναμώσει τον αγώνα για να ανατραπούν οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που γεννούν τους δράστες – τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην ανασφάλεια και κάθε είδους κίνδυνο.

Για να γίνει κάθε χώρος δουλειάς, σπουδών, κάθε γειτονιά και σχολείο κυψέλη αλληλεγγύης για κάθε γυναίκα, ώστε να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αντιπαλέψει τέτοια φαινόμενα και να παλέψει μαχητικά για να αλλάξει τη ζωή της.

Θεωρούν άλλωστε, πως τον 21° αιώνα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες κάθε γυναίκα να ζει χειραφετημένη οικονομικά, κοινωνικά, ψυχικά, χωρίς να εξαρτάται από τον σύντροφο ή σύζυγο, από το οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς να εγκλωβίζεται σε παθογόνες βίαιες διαπροσωπικές σχέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.