Μονιμη απειλη πυρκαγιας οι σκουπιδοτοποι

Η φωτιά που ξέσπασε δίπλα στον Βοσβόζη υπενθύμισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων

Μόνιμη απειλή πυρκαγιάς αποτελούν οι σκουπιδότοποι γύρω από την Κομοτηνή, όπως αποδείχθηκε και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, όταν ξέσπασε φωτιά σε ένα εξ αυτών, κοντά στο ποτάμι του Βοσβόζη, λίγα μέτρα μακριά από τον οικισμό του Ηφαίστου.

Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα, αφήνοντας μόνο μια μικρή έκταση με χόρτα καμένη, όμως η γύρω περιοχή, και από τις δύο πλευρές του ποταμού, παραμένει γεμάτη με μπάζα και σκουπίδια.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έπιπλα, στρώματα, και κάθε είδος σκουπίδια βρίσκεται πεταμένα στον χώρο και με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, που σημαίνει και περισσότερα ξερά χόρτα, είναι πολύ πιθανό η επόμενη φορά να μην λήξει τόσο γρήγορα, και με την μικρότερη δυνατή καταστροφή.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές, πως ο καθαρισμός από την υπηρεσία καθαριότητας, παρόλο που είναι απαραίτητος στο σημείο που βρίσκονται τα πράγματα, δεν είναι αρκετός, μιας και πολλοί είναι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν νοιάζονται που θα πετάξουν τα μπάζα τους. Άλλωστε τα περισσότερα, αν παρατηρήσει κανείς από τα σκουπίδια που «στολίζουν τις όχθες του ποταμού, φαίνεται πως έχουν πεταχτεί σχετικά πρόσφατα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.