Μοιραστηκε το ρυζι, ερχονται ακτινιδια

Από προγράμματα για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του νομού

Όπως είχαμε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν 105 τόνοι ρυζιού, τύπου parboiled, θα διανέμονταν αυτές τις μέρες στις άπορες οικογένειες του νομού Ροδόπης. Πρώτος ο δήμος Αρριανών παρέλαβε τη Δευτέρα τους 45 περίπου τόνους, που του αναλογούσαν από πρόγραμμα διανομής τροφίμων της Ε.Ε. για το έτος 2013, ενώ ακολούθησαν χθες οι δήμοι Κομοτηνής, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών. Η μεγάλη επιχείρηση παραλαβής του ρυζιού από τους δήμους, αλλά και φορείς της περιοχής, όπως η Μητρόπολη και πολλοί σύλλογοι, έγινε χθες το πρωί στον χώρο της πρώην ΥΕΒ.

Συντονιστής της όλης επιχείρησης ήταν ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, που τυγχάνει και επικεφαλής της κοινωνικής σύμπραξης για το πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής στη Ροδόπη. Οι οργανωτικές πτυχές της διανομής του ρυζιού στους περίπου 12.000 δικαιούχους της βοήθειας σε επίπεδο Ροδόπης είχαν μελετηθεί την περασμένη Παρασκευή, στη συνάντηση των εκπροσώπων των 4 δήμων του νομού μας.

Μετά από την παραλαβή του ρυζιού από τον χώρο της πρώην ΥΕΒ, με την ευθύνη των τοπικών παρέδρων ξεκίνησε η διανομή των προβλεπόμενων ποσοτήτων στους οικισμούς. Ένα μέρος της βοήθειας αυτής κατευθύνθηκε στο κέντρο σίτισης του δήμου Κομοτηνής, για να καλύψει τις ανάγκες των δεκάδων άπορων οικογενειών, που εξυπηρετεί.
 
Σημειώνεται ότι το προσεχές διάστημα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία, οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της Ροδόπης θα παραλάβουν και θα διανείμουν στις άπορες οικογένειες ακτινίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.