Μοιραστηκαν οι πρωτοι οικιακοι καφε καδοι

Από την περιοχή της Μοσυνούπολης ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων

Ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα 1η Αυγούστου η διανομή των πρώτων οικιακών κάδων για την συλλογή οργανικών αποβλήτων στην περιοχή της Μοσυνούπολης στην Κομοτηνή.

Η διανομή ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κομοτηνής, με κάθε νοικοκυριό να λαμβάνει έναν μικρό καφέ κάδο 10L για την κουζίνα, μαζί με βιοδιασπώμενες σακούλες, όπου θα συλλέγονται μόνο τα υπολείμματα τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά κα.

Μαζί με την διανομή υπάλληλοι του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας μοίρασαν στους πολίτες φυλλάδια με σχετικές οδηγίες χρήσης, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν σε σημεία που εξυπηρετούν και εξωτερικοί μεγάλοι καφέ κάδοι με κλειδαριά.

Όπως έγραψε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης «στόχος μας είναι να μειώσουμε τα υπολείμματα τροφών μετατρέποντάς τα σε λίπασμα».

«Τα σκουπίδια που πετάμε αντικατοπτρίζουν το επίπεδο πολιτισμού μας και σας καλούμε όλοι μαζί να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα δείχνοντας δείγματα γραφής και στην οικολογία και στον πολιτισμό» συμπλήρωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.