Μοιραστηκαν οι εδρες στο υπηρεσιακο συμβουλιο Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης

Εκλογές είχαν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας την Τετάρτη, επιλέγοντας εκπροσώπους σε Τοπικά, Περιφερειακά και Κεντρικά υπηρεσιακά Συμβούλια

Εκλογές για την εκλογή των ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ είχαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, οι οποίοι προσήλθαν μαζικά να ψηφίσουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Πρόκειται για την επιλογή 2 ατόμων στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Ροδόπης (ΠΥΣΠΕ) 2 για το υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΑΠΥΣΠΕ) και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνεδριάζει στην Αθήνα.
 
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 5 το απόγευμα με την ψήφο των εκπαιδευτικών να διεκδικούν δύο παρατάξεις στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ροδόπης, πέντε στην περιφέρεια ΑΜΘ και πολύ περισσότερες από όλη την Ελλάδα στο Κεντρικό Συμβούλιο.
 
Η διαδικασία εξελίχτηκε ομαλά σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Παναγιώτας Βενετοπούλου, που σημείωσε ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους τους εκπαιδευτικούς, μιας  και αφορούν υπηρεσιακές μεταβολές και άδειες εκπαιδευτικών που τους αφορούν άμεσα.
 
Μάλιστα φέτος οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των καθηγητών στο ΠΥΣΠΕ είχαν σημαντικό ρόλο, μετά τις μεταβολές που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας.
«Ο ρόλος του αιρετού πάντα ήταν σημαντικός, ήταν μια κατάκτηση του κλάδου που βλέπουμε ότι εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και βλέπουμε πως υπάρχει και διάρκεια αλλά και μεγάλη ανάγκη να υπάρχει εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών σε ένα τέτοιο συμβούλιο όπου εξετάζονται οι υπηρεσιακές μεταβολές για να μπορέσει να υπάρχει μια ισορροπία και μια σωστή αντιμετώπιση και υπεράσπιση των εκπαιδευτικών» κατέληξε.
 
Τελικά για το ΠΥΣΠΕ Ροδόπης η παράταξη της ΔΑΚΕ/ΠΕ έλαβε 310 ψήφους και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση περίπου 280 ψήφους, εκλέγοντας από έναν σύμβουλο.
 
Αυτοί είναι η κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου από την ΔΑΚΕ/ΠΕ και ο κ. Στέφανος Μακρυγιάννης από την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.