Μνημοσυνο για τους νεκρους των διωγμων του Θρακικου Ελληνισμου στην Κομοτηνη

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων

Μνημόσυνο «Υπέρ των προγόνων της Ανατολικορωμυλιωτών – Βορειοθρακιωτών και υπέρ των Θυμάτων εξ ολοκλήρου του Θρακικού Ελληνισμού από τους Βουλγάρους και τους Νεοτούρκους», πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Μαΐου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.) στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Κομοτηνή. 

Στο μνημόσυνο έδωσαν το παρών πολλά μέλη της ΠΟΣΑΡ και θρακιώτικοι Σύλλογοι τόσο από τη Ροδόπη, όσο και από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσούνης, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διώνης, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλιών Καβακλί.

Το μνημόσυνο έλαβε χώρα στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, γιατί στον προάυλιο χώρο του βρίσκεται το Μνημείο Θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού από τους Βουλγάρους και τους Νεοτούρκους, που ανεγέρθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Για το συγκεκριμένο μνημείο είχε προηγηθεί συζήτηση μεταξύ, του Σεβασμιοτάτου και της τότε Προέδρου και νυν Επίτιμης προέδρου της Ομοσπονδίας, κας Ευδοκίας Παπαχρηστούδη, ενόψει του Πανελλήνιου Ανταμώματος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ στην Κομοτηνή τον Ιούλιο του 2017.

Για αυτό και οι σύλλογοι άδραξαν την ευκαιρία για το μνημόσυνο, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής, της Ομοσπονδίας και των μελών της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.