Μνημονιο συνεργασιας μεταξυ Ιονιου Πανεπιστημιου και ΣΗΠΕ

Οι άξονες συνεργασίας αφορούν δράσεις αξιοποίησης του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων

Μνημόνιο συνεργασίας, για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων στην Ελλάδα, υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.), Γεώργιο Κατσαΐτη.

Στην υπογραφή του Μνημονίου, που έλαβε χώρα, στην Ιόνιο Ακαδημία, στις 23 Μαρτίου, το παρών έδωσαν και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Χριστίνα Μπάνου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πέτρος Κωσταγιόλας, από το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη συνεργιών και την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών προς όφελος των συνεργαζόμενων φορέων. Οι άξονες συνεργασίας αφορούν δράσεις αξιοποίησης του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων στην Ελλάδα.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα συνδράμει ενεργά και εμπεριστατωμένα στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών προβολής και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του παραγωγικού μοντέλου, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων στην Ελλάδα» ανέφερε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος, ενώ πρόσθεσε πως «στόχος είναι μία δημιουργική συνεργασία με το Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, με επωφελείς δράσεις για την κοινωνία».

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, για την «ωρίμαση», προώθηση και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, ορίστηκαν ως υπεύθυνοι, εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Αναπληρωτής  Καθηγητής Πέτρος Κωσταγιόλας και εκ μέρους του Σ.Η.Π.Ε., ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Κατσαΐτης.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου γίνεται συνοδοιπόρος του Σ.Η.Π.Ε. στις γεμάτες και “προκλητικές” διαδρομές προς την ψηφιακή νέα εποχή του Ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου διεθνώς και στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Φλώρος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.