«Μνημη Μητροπολιτου Μαρωνειας και Κομοτηνης Δαμασκηνου»

Επετειακή έκδοση από τη Μητρόπολη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την εκδημία του

Η Ιερά Μητρόπολη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού εξέδωσε αφιερωματικό τόμο, τον οποίο επιμελήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στον προκάτοχό του, ο οποίος επί 38 έτη διαποίμανε τους πιστούς της Μητροπόλεώς μας.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει στο προλογικό σημείωμα που συνοδεύει την έκδοση, πως η αποτελεί «μια ελάχιστη συμβολή στη μνήμη του μακαριστού προκατόχου μας Δαμασκηνού Ρουμελιώτου».

Επίσης εξηγεί πως «με το μικρό βιογραφικό σημείωμα, την αναδημοσίευση μέρους της Διαθήκης του, των εγγράφων εκλογής και χειροτονίας του, καθώς και την επιλογή φωτογραφικού υλικού από το αρχαίο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως θεωρούμε ότι, εκτός από την απόδοση τιμής στην ιερά μνήμη του δραστήριου αυτού ιεράρχου, παρέχεται και μια αμυδρά ίσως, πτυχή της εκκλησιαστικής και πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής καθώς και της επαρχίας της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.