Μιση ωρα αργοτερα το κλεισιμο των καταστηματων της Κομοτηνης

Μόνο για μία εβδομάδα τον Αύγουστο, ως πρόβα για το επόμενο καλοκαίρι

Το εγχείρημα του να ανοίγουν αργότερα τα απογεύματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να αποφεύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν συνήθως, και αντίστοιχα να κλείνουν αργότερα τις βραδινές ώρες, ώστε να προσπορίζονται τυχόν οφέλη από τη μεγαλύτερη κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, θα επιχειρήσουν να δοκιμάσουν για μία εβδομάδα στα τέλη του προσεχή Αύγουστου οι καταστηματάρχες της Κομοτηνής. Η σκέψη δεν είναι καινούργια, αφού ήταν κοινή διαπίστωση από τα προηγούμενα χρόνια, ότι τα απογεύματα του καλοκαιριού δεν προσφέρονται για κίνηση των καταναλωτών στην αγορά, σε αντίθεση με τις βραδινές και πιο δροσερές ώρες, κατά τις οποίες πληθαίνουν οι έξοδοι του κοινού.
 
Φέτος, λοιπόν, με αφορμή μια σειρά εκδηλώσεων, που σχεδιάζει η αντιπεριφέρεια Ροδόπης για να διεξαχθούν στα τέλη του Αυγούστου στην Κομοτηνή, ο Εμπορικός Σύλλογος άδραξε την ευκαιρία να δοκιμάσει το μέτρο της μετάθεσης του ωραρίου κατά μισή ώρα, προκειμένου να διαπιστώσει τη χρησιμότητά του και την ενδεχόμενη θέσπισή του στη διάρκεια της επόμενης καλοκαιρινής σεζόν. Το σχετικό αίτημα κατετέθη στην αντιπεριφέρεια και ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος, το προώθησε στο περιφερειακό συμβούλιο, που θα το εξετάσει στην επόμενη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 24 Ιουνίου. Στο αίτημα, που τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης και του Εργατικού Κέντρου, προτείνεται, στη διάρκεια της εβδομάδας εκδηλώσεων τον Αύγουστο, η αγορά της Κομοτηνής να ανοίγει στις 6.30 το απόγευμα και να «κατεβάζει ρολά» στις 9.30 το βράδυ.
 
Μιλώντας στον «ΠτΘ», η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Κική Κωνσταντινίδου, επικρότησε καταρχήν την πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων τον Αύγουστο, ενώ γνωστοποίησε πως σε αυτήν την πρωτοβουλία θα έχει ενεργό ρόλο και ο Σύλλογος με τα μέλη του. Η προοπτική της δημιουργίας ενός εορταστικού κλίματος στην αγορά της Κομοτηνής ήταν ένας από τους λόγους, που επέβαλαν την απόφαση για μετάθεση του απογευματινού ωραρίου, σε συνδυασμό όμως και με τη διαπίστωση ότι γειτονικές πόλεις, όπως η Αλεξανδρούπολη και η Δράμα, έχουν κινηθεί σε αντίστοιχες αποφάσεις στη διάρκεια των δικών τους εκδηλώσεων. «Οι άλλες πόλεις ήταν λίγο πιο τολμηρές, το έκαναν ως τις 10», σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, «εμείς ωστόσο είμαστε λίγο πιο φειδωλοί, ζητάμε μέχρι τις 9.30, και κάνουμε μία αρχή, δίνουμε δηλαδή ένα έναυσμα και στους καταναλωτές και στους εμπόρους, ούτως ώστε του χρόνου να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι για μία ακόμα πιο μεγάλη αλλαγή στο ωράριο, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα και έναντι των επισκεπτών, που θα έχουμε ενδεχομένως, από τη Βουλγαρία ή την Τουρκία»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.