Μιση… επαναφορα του τρενου στην Θρακη

Επανακυκλοφορούν μόνο οι απογευματινές αμαξοστοιχίες στην γραμμή από Ξάνθη μέχρι Αλεξανδρούπολη, παραμένουν με λεωφορεία οι πρωινές

Μόνο με λεωφορείο το Ξάνθη-Δράμα

Το τρένο σφύριξε ξανά, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, στην Κομοτηνή, με την πρώτη αμαξοστοιχία στο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη- Ξάνθη να φτάνει στην Κομοτηνή λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου επανακυκλοφορούν τέσσερις απογευματινές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη (2 από και 2 προς Αλεξανδρούπολη), παρόλο που τα πρωϊνά δρομολόγια θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργία των αμαξοστοιχιών προβλέπεται στην σύμβαση που έχει υπογράψει η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) με το Ελληνικό Δημόσιο, για την κάλυψη των δρομολογίων ως άγονων.

Φαίνεται πως η αρχή γίνεται με τα μισά δρομολόγια, και περιμένουμε να δούμε αν οι λόγοι μη λειτουργίας των πρωινών οφείλεται σε τεχνικούς λόγους ή σε άλλους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πάντως πως ακόμα και με τη σύμβαση, η διαδρομή από Ξάνθη προς Δράμα, για όσους ταξιδεύουν πέρα από την Ξάνθη, προβλέπεται να γίνεται με λεωφορείο.

Ποια δρομολόγια λειτουργούν από Δευτέρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, από σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, επανακυκλοφορούν οι παρακάτω απογευματινές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη, από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Ειδικότερα:

  • 1675 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΙΣ (λιμάνι) – ΞΑΝΘΗ 14:54 – 16:31
  • 3677 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΙΣ (λιμάνι) – ΚΟΜΟΤΗΝΗ 18:56- 20:00
  • 1676 ΞΑΝΘΗ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΙΣ (λιμάνι) 16:40 – 18:17
  • 3678 ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΙΣ Κέντρο 20:20 – 21:17

Τα πρωινά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία ως έχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.