«Μηπως …ηρθε η ωρα;»

Ενημερωτική Καμπάνια της ΧΕΝ Ελλάδος για τη βία κατά των γυναικών

 Η ΧΕΝ Ελλάδος, με χορηγό την EUROPA Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, πραγματοποιεί ενημερωτική δράση για τη γυναικεία κακοποίηση και διανέμει μέσω επιλεγμένων καταστημάτων και χώρων εστίασης σε όλη την Ελλάδα ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μήπως… ήρθε η ώρα;».

 Ο φόβος για τη ζωή τους, ο φόβος του στιγματισμού, η οικονομική εξάρτηση, η ντροπή αλλά και η άγνοια αποτρέπουν πολλές γυναίκες από το να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή και να ξεφύγουν από μια κακοποιητική και επικίνδυνη καθημερινότητα για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν όλο και περισσότερες γυναίκες για τα πρώτα βήματα που μπορούν να κάνουν, ώστε να σχεδιάσουν μια ασφαλή διαδρομή διαφυγής  από κάθε μορφής κακοποιητική σχέση. 

Η  δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας του ΟΗΕ «16 Days of Activism – Orange the World», στην οποία η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει κάθε χρόνο. Η καμπάνια ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) και ολοκληρώνεται 10 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), συμβολικές ημερομηνίες που δηλώνουν ότι η βία κατά των γυναικών είναι η μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

«Χρωματίζουμε τον κόσμο Πορτοκαλί, το χρώμα που επιλέχθηκε παγκόσμια τα τελευταία χρόνια για να συμβολίσει τις ακτιβιστικές δράσεις.  Αναπαριστούμε με αυτό τον τρόπο την ελπίδα για τη δημιουργία ενός ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΥ μέλλοντος. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης» επισημαίνει σε μήνυμά της η ΧΕΝ Ελλάδας τονίζοντας:

«Γιατί κάθε γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει.

Γιατί κάθε γυναίκα αξίζει μια καλύτερη ζωή.

Γιατί  ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Μήπως… ήρθε η ώρα;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.