Μηνυματα συμπαραστασης απο τα ελληνικα ΜΜΕ στον τουρκικο λαο

Πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ξεκίνησε με το τουρκικό τραγούδι «Ben seni sevduğumi» (Το ότι σ' αγαπώ)

Τη συμπαράστασή τους στον τουρκικό λαό εκφράζουν τα ελληνικά ΜΜΕ, την ώρα που συγκλονίζουν οι εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον φονικό σεισμό, ενώ μάχη με τον χρόνο και τις δύσκολες συνθήκες δίνουν οι διασώστες, μεταξύ των οποίων και άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ.

Η σημερινή πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ξεκίνησε με το τραγούδι «Ben seni sevduğumi» (Το ότι σ’ αγαπώ), κάτι το οποίο μετέφερε ως είδηση η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT.

«Είμαστε όλοι Τούρκοι» το μήνυμα του σκιτσογράφου της «Καθημερινής», Δημήτρη Χατζόπουλου

Στην «Καθημερινή», το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου, δείχνει κάποιον να γράφει με σπρέι το σύνθημα «Είμαστε όλοι Τούρκοι». Αυτό το σύνθημα συμπαράστασης χαρακτηρίστηκε ως μια απάντηση στο σκίτσο του Charlie Hebdo με ερειπωμένα κτίρια, με σχόλιο «Δεν χρειάζεται καν να στείλεις τανκς».

Για το εν λόγω χλευαστικό σκίτσο γίνεται εκτεταμένη αναφορά στα τουρκικά ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Καθημερινή, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες στην Ελλάδα, συμπεριέλαβε το σλόγκαν ‘Είμαστε όλοι Τούρκοι’, τονίζοντας ότι στέκονται δίπλα στον τουρκικό λαό στη γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε για τον σεισμό που κατέστρεψε 10 επαρχίες της Τουρκίας και σκότωσε χιλιάδες πολίτες» σημειώνει χαρακτηριστικά η Hürriyet.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.