Μηνυμα ζωης και ελπιδας απο το ημερολογιο του Συλλογου Μεριμνας «Αγιοι Θεοδωροι»

Εξαιρετικό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το ημερολόγιο που εξέδωσε ο Σύλλογος Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Εξαιρετικό από την άποψη ότι στέλνει μηνύματα ζωής και δύναμης αφενός και αφετέρου αγάπης. Μηνύματα ζωής και δύναμης μέσα από τις φωτογραφίες που φιλοξενεί και αγάπης μέσα από τα σλόγκαν που επίσης φιλοξενούνται σε κάθε σελίδα.

Βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί ως γνωστόν ο Σύλλογος από την ημέρα που δημιουργήθηκε, εδώ και 31 χρόνια, επιτελεί έργο που στηρίζεται αποκλειστικά στην αγάπη αγκαλιάζοντας παιδιά που έχουν την ανάγκη μας και στηρίζοντας την ένταξή τους στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ένα όνειρο ζωής του συλλόγου η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Α.με. Α νοητικής υστέρησης έχει λάβει εδώ και λίγο καιρό σάρκα και οστά. Ένα έργο ορόσημο, διότι δίνει στα παιδιά ελπίδα για το αύριο. Για την ολοκλήρωση του έργου αυτού ο σύλλογος έχει ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου που θα πρέπει να μας βρει συμπαραστάτες.

Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά με τα ελάχιστα που μας απομένουν μπορούμε να στηρίξουμε το έργο του συλλόγου αγοράζοντας το ημερολόγιο. Θα δούμε ότι αξίζει. Γιατί θα αντλήσουμε δύναμη από τα παιδιά αλλά και από τις προσπάθειες του συλλόγου ώστε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα.

Νατάσσα Λιβεριάδου, πρόεδρος Συλλόγου «Ο κόσμος γνωρίζει τις προσπάθειές μας για την Στέγη»

Μιλώντας για το ημερολόγιο η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νατάσσα Λιβεριάδου τονίζει ότι φέτος «επειδή γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να φτιάξουμε την πολυπόθητη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ώστε όταν θα φύγουν οι γονείς να μπορούν τα παιδιά να έχουν το χώρο τους, σκεφθήκαμε να εκδώσουμε ένα ημερολόγιο στο οποίο θέλαμε να δείξουμε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών και παράλληλα να παρουσιάζεται και η μακέτα της μονάδας». Και πράγματι αυτό έγινε. Το ημερολόγιο φιλοξενεί είκοσι πέντε φωτογραφίες, που αναδεικνύουν τις δραστηριότητες των παιδιών, παρουσιάζοντας τα παιδιά την ώρα που ζωγραφίζουν, που κάνουν γυμναστική, την ώρα που κάνουν γιορτή.

Η πρώτη σελίδα του ημερολογίου φιλοξενεί την μακέτα της Στέγης και τα παιδιά σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο το στόχο της προσπάθειας. «Προσπαθήσαμε οι φωτογραφίες να είναι σχετικές με τη δράση κάθε μηνός» αναφέρει η κ.Λιβεριάδου, σημειώνοντας ότι «κάθε μήνας φιλοξενεί δύο φωτογραφίες από τις δραστηριότητες όπως υπάρχουν φωτογραφίες και από τη θεμελίωση του κτιρίου της Στέγης που έγινε στις 7 Οκτωβρίου γιατί ουσιαστικά την ενίσχυση την θέλουμε για αυτό το σκοπό. Η προσπάθεια γίνεται εδώ και χρόνια για τα παιδιά και πιστεύω ότι το αξίζουν».

Διάθεση του ημερολογίου

Το ημερολόγιο διατίθεται για τους ενδιαφερόμενους κατ’ αρχήν με επικοινωνία στο τηλέφωνο 33114, και παράλληλα μπορούν να αποταθούν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία μπορούν να τους διαθέσουν. Επίσης διατίθενται και στο χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα στα γραφεία όπου καθημερινά βρίσκονται τα παιδιά και οι κοπέλες που κάνουν το πρόγραμμα.
Η τιμή αγοράς είναι πέντε ευρώ. «Είναι δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες ωστόσο εμείς προσπαθούμε και ο κόσμος το γνωρίζει. Ας το έχει στο μυαλό του μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή να έχει αργότερα και από εκεί και μετά μπορεί να μας βοηθήσει», τονίζει η κ. Λιβεριάδου.

Προχωρούν οι εργασίες στη Στέγη

Ικανοποιητικά προχωρούν οι εργασίες στη Στέγη, εφόσον τελειώνει η τοιχοποιία της κεντρικής μονάδας που θα φιλοξενεί το εστιατόριο, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το εργαστήρι και μετά θα ακολουθήσουν τα σπιτάκια. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου έχουν μεγάλη χαρά για αυτό η οποία όμως επισκιάζεται από το γεγονός ότι «τα χρήματα τα οποία είχαμε τελειώνουν και για αυτό το λόγο τώρα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να έχουμε ενίσχυση από τον κόσμο να μας βοηθήσει να το τελειώσουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.