Μηνυμα ζωης απο το Συλλογο Καρκινοπαθων και Φιλων Ν.Ροδοπης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Δευτέρα το βράδυ μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης γνωστοποιώντας στο κοινό της πόλης με αυτό τον τρόπο τους στόχους του συλλόγου, που παρά το μικρό χρονικό διάστημα ζωής του έχει επιδείξει σημαντικό έργο δραστηριοτήτων.

 

Φωτεινή Πάντογλου: «Στόχος μας να ενημερώσουμε τον κόσμο»

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2009 ξεκίνησε με δεκαπέντε μέλη και σήμερα αριθμεί εκατόν ογδόντα πέντε με στόχο, όπως ανέφερε η ταμίας του συλλόγου κ. Φωτεινή Πάντογλου «την ενημέρωση των μελών και φίλων σε θέματα δικαιωμάτων και προσπαθώντας να κατευθύνουμε, όσους δεν γνωρίζουν, σε υπηρεσίες, φορείς, γιατρούς. Στόχος μας επίσης η διοργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγικών και ενημερωτικών αλλά και η οικονομική στήριξη, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων του συλλόγου, των μελών και των φίλων».

 

Η κ. Πάντογλου αναφέρθηκε στο έργο που έχουν κάνει ως σύλλογος το διάστημα αυτό που λειτουργεί. «Το μικρό διάστημα που λειτουργεί ο σύλλογος έχουμε κάνει κατά γενική ομολογία πετυχημένες εκδηλώσεις». Όπως ανέφερε στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ομιλία στη νομαρχία με διακεκριμένους γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εκδήλωση με ομιλία ενός γυναικολόγου και προβολή ταινίας με θέμα τον καρκίνο του μαστού καθώς και την κοπή της πίτας. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είχαν στόχο την ενημέρωση του κόσμου.

 

Η κ. Πάντογλου αναφέρθηκε επίσης στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο άμεσο μέλλον και αφορούν στη συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης για την παρουσίαση της παράστασης που θα ανεβάσει στο άμεσο μέλλον, στη διοργάνωση φιλικού αγώνα με την προσφορά του προέδρου του Πανθρακικού, στην διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Τρενάκι της ζωής». Ευχαρίστησε για την υποστήριξη τον κ. Νταντανίδη και έστειλε το μήνυμα ότι «ο καρκίνος είναι όπως κάθε άλλη αρρώστια, μπορεί να θεραπευτεί και να νικηθεί με καλή ψυχολογία, με τη στήριξη του οικείου περιβάλλοντος και με ιατρική συμπαράσταση. Τον περάσαμε και εμείς δια πυρός και σιδήρου, συνεχίζουμε όμως και ζούμε».

Σάκης Νταντανίδης: «Δουλειά μας είναι να δυναμώνουμε ανθρώπους»

Ο κομμωτής Σάκης Νταντανίδης στηρίζει τις προσπάθειες του Συλλόγου παίρνοντας μια σημαντική πρωτοβουλία. Όπως είπε το κομμωτήριο «είναι ένας χώρος που δέχεται άνδρες, γυναίκες και παιδιά και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που να έχει σχέση με τις γυναίκες. Βρήκαμε μια ανοιχτή αγκαλιά στο Σύλλογο και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε. Έτσι όλο το χρόνο θα τρέχει μια ενέργεια, κατά την οποία από κάθε κυρία που θα έρχεται και θα κάνει βαφή στο κομμωτήριο ένα ευρώ θα το βάζουμε σε κουμπαρά για το Σύλλογο Καρκινοπαθών. Το ερώτημα βέβαια είναι τι σχέση έχει ένας χώρος ομορφιάς με αυτό. Δεν είναι δουλειά μας μόνο να χτενίζουμε μαλλιά, αλλά να χτενίζουμε γενικά ψυχολογίες και να δυναμώνουμε ανθρώπους. Πιστεύω ότι ο κάθε επαγγελματίας πρέπει να συμμετέχει και να βοηθά σε κοινωνικούς σκοπούς και έτσι έχουμε κάνει και άλλες κινήσεις όπως οικολογικές και θα στηρίξουμε και το σύλλογο «Δύναμη ψυχής». Όπως είπε ο κ. Νταντανίδης στο χώρο του κομμωτηρίου θα υπάρχει έντυπο υλικό που θα ενημερώνει τις γυναίκες για τον καρκίνο.

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τα μέλη του συλλόγου σκέφτονται να απευθυνθούν και σε άλλους επαγγελματίες, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κοκκινάκη διευκρίνισε ότι από την πλευρά τους δεν έγινε σε κανένα επαγγελματία κρούση. Ήταν πρόταση του κ. Νταντανίδη και οι ίδιες την αγκάλιασαν όπως θα αγκαλιάσουν και οποιαδήποτε πρόταση άλλου επαγγελματία.

Ροδούλα Κοκκινάκη: «Θέλουμε να ενημερώσουμε τις γυναίκες και στους πλέον απόμερους οικισμούς»

Η Ροδούλα Κοκκινάκη αντιπρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι στο πλαίσιο της ενημέρωσης θέλουν να έρθουν σε επαφή και με τους συμπολίτες που είναι στους οικισμούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θέλουν να ενημερώσουν για τον καρκίνο του μαστού που αφορά περισσότερο τις γυναίκες μέχρι και στις απόμερες γωνιές του νομού. «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε επαφές με γιατρούς για να πηγαίνουμε σε κάθε δήμο να κάνουμε ομιλία».

 

Ενημερώνοντας η κ. Κοκκινάκη είπε πως με τη στήριξη του δήμου Κομοτηνής ο Σύλλογος διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Παναγία Σουμελά, στην Νάουσα, στην Έδεσσα και στην Αριδαία και όποιοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή την Τετάρτη στο γραφείο που βρίσκεται πάνω από την υπερνομαρχία Ροδόπης, όπως και το τηλέφωνο 31061 στα γραφεία του Συλλόγου στην παλιά πρόνοια τις πρωινές ώρες.

 

Τέλος, η κ. Πάντογλου ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν μέχρι σήμερα το έργο του Συλλόγου και συγκεκριμένα την Νομαρχία, Υπερνομαρχία, Δήμο Σαπών και Κομοτηνής, Ιατρικό Σύλλογο, Πολιτιστική Κίνηση και μεμονωμένους πολίτες. «Παίρνουμε πραγματικά δύναμη από την στήριξη του κόσμου» τόνισε καταλήγοντας με την ευχή «κάποια στιγμή να μηδενισθεί ο αριθμός των μελών του συλλόγου και να μην υπάρχει ανάγκη να υφίσταται ένας τέτοιος σύλλογος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.