Μηνυμα υπερ των εμβολιασμων μεσα απο βιντεο μοναδας φροντιδας ηλικιωμενων Ξανθης

Τη σημασία του εμβολιασμού τονίζουν διοίκηση και ωφελούμενοι της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων ο «Άγιος Παντελεήμων» της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου

Μέσα από ένα όμορφο και συγκινητικό βίντεο, η διοίκηση και το προσωπικό της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων ο «Άγιος Παντελεήμων», που λειτουργεί κάτω από τη μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, στέλνει ένα μήνυμα υπενθύμισης για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός στη ζωή όλων και κυρίως των ηλικιωμένων.

Στο ενός λεπτού διάρκειας βίντεο πρωταγωνιστές είναι η κ. Φωτούλα, τρόφιμος της μονάδας και ο μικρός Γιαννάκης, που έχει τον ρόλο του εγγονού της. Η κ. Φωτούλα παρακολουθεί τηλεόραση στο δωμάτιό της ακούγοντας τους ειδικούς να μιλούν ο ένας μετά τον άλλον για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού τη «Δ» την Ο και ίσως αυτές που θα ακολουθήσουν. Εκείνη την ώρα την καλεί στο τάμπλετ ο εγγονός της. Της ζητάει να μάθουν μαζί το αλφάβητο. Η κ. Φωτούλα δεν κρύβει τη χαρά της και ξεκινάει μαζί του να επαναλαμβάνει τα γράμματα της αλφαβήτου. Το βιντεάκι τελειώνει με το σύνθημα: «Οι γιαγιάδες είναι για να μαθαίνουν στα εγγόνια τους την αλφαβήτα, όχι τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ».

Η υπερσύγχρονη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, δυναμικότητας πενήντα κλινών, λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2019 λίγο έξω από την πόλη της Ξάνθης καταλαμβάνοντας έκταση 3.000 τμ. Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία κοντά στη φύση, προσφέροντας στους τριάντα επτά ηλικιωμένους που φιλοξενεί την καλύτερη δυνατή φροντίδα μέσα από άνετες ξενοδοχειακές υποδομές και ποικίλες δραστηριότητες που στόχο έχουν τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των τροφίμων.

Η μονάδα, κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία, σύμφωνα με το διευθυντή της Μιχάλη Πουσπουρίκα, τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στη ζωή τόσο των τροφίμων και των συγγενών τους όσο και του προσωπικού.

«Το εμβόλιο είναι το μόνο φως προς την ελευθερία»

«Το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε», σημειώνει ο κ. Πουσπουρίκας, «είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη που πρέπει να δείχνουμε στα πρόσωπα που αγαπάμε και ειδικά τους ηλικιωμένους που λόγω της πανδημίας δυστυχώς απομακρύνθηκαν από τους δικούς τους ανθρώπους. Εμείς, που από την αρχή της πανδημίας παλέψαμε με το θανατηφόρο ιό και καταφέραμε, με ότι μέσα διαθέταμε, να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους μας, και το πετύχαμε πλήρως, στέλνουμε το μήνυμα σε όλους πως το εμβόλιο είναι το μόνο φως προς την ελευθερία. Δημιουργήσαμε λοιπόν μέσα στην περίοδο των εορταστικών ημερών αυτό το σποτ που ανέβηκε στη σελίδα της μονάδας στο facebook θέλοντας έτσι να συνεισφέρουμε στη μεγάλη αυτή προσπάθεια».

«Η κ. Φωτούλα και ο Γιαννάκης», συνεχίζει ο κ. Πουσπουρίκας, «μας προτείνουν να πράξουμε το αυτονόητο ώστε η αλφαβήτα να κρατήσει την αξία που ξέρουμε και όχι να ονοματίζει τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται γιατί η έναρξη λειτουργίας της νέας αυτής μονάδας ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019. Λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2020 είχαμε το lockdown με όλα τα επακόλουθα. Ήταν ένα δύσκολο στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε. Mε την στήριξη της ιεράς μητρόπολης Ξάνθης και του σεβασμιότατου αλλά και την προσπάθεια όλου του προσωπικού δε νόσησε κανένας τρόφιμος, δε χάσαμε κανέναν ηλικιωμένο και από νωρίς όλοι εμβολιαστήκαμε νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια».

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Το εμβόλιο είναι μονόδρομος»

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών παροτρύνοντας τους πιστούς να ακολουθούν τις συστάσεις των γιατρών και των επιστημόνων, τονίζει: «το εμβόλιο είναι μονόδρομος και πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Προσωπικά, όταν νόσησα, είχα κάνει και τις δυο δόσεις και νομίζω ότι αυτό βοήθησε ώστε να το περάσω ελαφριά και να μην αντιμετωπίσω ιδιαίτερα προβλήματα».

Ο σεβασμιότατος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η μονάδα λειτουργεί υποδειγματικά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους τροφίμους.

«Είναι μια μάχη που κερδίζουμε κάθε μέρα», επισημαίνει ο δραστήριος ιεράρχης της Θράκης, «είναι δύσκολο για τους τροφίμους να μη μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πολλές φορές οι συγγενείς έρχονταν έξω από το παράθυρο της μονάδας για να τους δουν και να συνομιλήσουν μαζί τους έτσι κι έτσι. Φροντίζουμε να κάνουμε όσο γίνεται πιο ευχάριστες και όμορφες τις μέρες των ηλικιωμένων μας, ειδικά αυτή την εορταστική περίοδο. Προσωπικά, μια φορά την εβδομάδα επισκέπτομαι τη μονάδα και συνομιλώ με τους τροφίμους και το προσωπικό. Είμαστε συνεχώς δίπλα τους και τους νοιαζόμαστε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.