Μηνυμα υπερ της ειρηνης εστειλε ο Ροταριανος Ομιλος Κομοτηνης «Ροδοπη»

Με το σύμβολο της ειρήνης στολίστηκε η είσοδος της Λέσχης Κομοτηναίων

Κλαδιά Ελιάς, ρόδια και κεριά τοποθετημένα έτσι ώστε να σχηματίζουν το σήμα της ειρήνης και επάνω από αυτά μια απεικόνιση της Θράκης με τις καμένες εκτάσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, τοποθέτησαν στα σκαλιά της εισόδου της Λέσχης Κομοτηναίων τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη» προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης που γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Ομίλου κ. Ελένη Χατζή, «η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε αυτή την ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση των ιδανικών της ειρήνης, μέσω της τήρησης 24 ωρών μη βίας-κατάπαυσης του πυρός.  Αν θέλουμε να Δημιουργήσουμε Ελπίδα στον Κόσμο, πρέπει να επιδιώξουμε επίμονα και με κάθε τρόπο, την ειρήνη.   Οποιαδήποτε προσπάθεια για την οικοδόμηση της ειρήνης, πρέπει να είναι γενναία και τολμηρή. Η σημασία της επικοινωνίας και της μάθησης από κάθε κουλτούρα είναι απαραίτητη και αυτό, το Ρόταρυ το κάνει ακόμα πιο εύκολο, με τη συμμετοχή σε διαπολιτισμικό διάλογο και οικοδόμηση διασυνοριακών σχέσεων που βασίζονται στα τρέχοντα προγράμματά μας».

Η ίδια συμπλήρωσε: «Σήμερα επίσης θέλουμε να στείλουμε από καρδιάς ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους αγωνίστηκαν με όλη  τους τη δύναμη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο και στη Ροδόπη, ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε τη γενναιότητα και αφοσίωση στο καθήκον των πυροσβεστών πρωτίστως, του Ερυθρού Σταυρού, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού,  στους αμέτρητους εθελοντές  πολίτες  που συνέδραμαν με πολλούς τρόπους είτε προσφέροντας διάφορα είδη ή με την παρουσία τους και ανταπόκρισή τους σε πρόσκληση φορέων. Μόνο ενωμένοι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε μπορούμε να προχωρήσουμε!»

Τέλος η κ. Χατζή δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «τιμούμε ιδιαιτέρως την αδικοχαμένη συμπολίτισσά μας Υποναύαρχο Μεμεκίδου Γλυκερία, που έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει ανθρώπινες ζωές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που τη σκεπάζει!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.