Μηνυμα βουλευτη Ροδοπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημητρη Χαριτου για την Παγκοσμια Ημερα της Γυναικας

«Είμαστε μαζί με τις γυναίκες στη μάχη διαρκείας με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ενδημούν στην ελληνική κοινωνία»

Με την επισήμανση πως θα πρέπει να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία από το νομικό μας σύστημα αλλά και αναφορές στα διαμειβόμενα των ημερών, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στο μήνυμά του ο βουλευτής έκανε λόγο για αγώνα διαρκείας στην καθημερινότητα ώστε να αντιμετωπιστούν στερεότυπα και προκαταλήψεις που ενδημούν στην ελληνική κοινωνία.

Ολόκληρο το μήνυμά του είναι το εξής:

«Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένα διαρκής αγώνας  μέσα στη ζωή, στην καθημερινότητα, στην οικογένεια και στους χώρους εργασίας

Η 8η Μάρτη 1857 ήταν η μέρα που ξεκίνησε ο οργανωμένος αγώνας για τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών. Από τότε ως σήμερα πολλά κατακτήθηκαν, υπάρχουν όμως  πολλά ακόμα  που πρέπει να κατακτηθούν.

Τη φετινή επέτειο, που η  ανθρωπότητα  πλήττεται  από την οικονομική κρίση, την πανδημία και τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης,  οι γυναίκες αναγκάζονται να επωμισθούν επιπρόσθετα βάρη, παραμένοντας όμως παρούσες και ενεργές στον αγώνα για την ειρήνη και την επιβίωση, για μια κοινωνία με ισότητα και αλληλεγγύη. 

Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένα διαρκής αγώνας  μέσα στη ζωή, στην καθημερινότητα, στην οικογένεια και στους χώρους εργασίας, εκεί όπου βασιλεύουν  η αυθαιρεσία και οι ανισότητες, εκεί όπου αναπαράγονται οι διακρίσεις και η έμφυλη βία.  Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, να στηριχτούν οι δομές φροντίδας της οικογένειας, να καταργηθούν οι έμφυλες διακρίσεις και να αναγνωρισθεί επιτέλους ο όρος  «γυναικοκτονία» από το νομικό μας σύστημα.  

Τιμούμε και στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες και την συμβολή τους στην οικογένεια, στη δουλειά, στην πολιτική και στο δημόσιο βίο. Είμαστε μαζί τους στη μάχη διαρκείας με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ενδημούν στην ελληνική κοινωνία, όπως και στον αγώνα για τη νομοθετική, θεσμική και κοινωνική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.