Μηνυμα του Συλλογου Δασκαλων ΕΠΑΘ για τη νεα σχολικη χρονια

«Σε ένα σχολείο όπου υπάρχει αμοιβαία αγάπη, σεβασμός και αλληλεγγύη αυξάνεται και η επιτυχία των μαθητών»

Το δικό του μήνυμα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στέλνει ο Σύλλογος Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ν. Ροδόπης-Ν. Έβρου. Ο Σύλλογος απευθύνεται τόσο στους μαθητές καταγράφοντας τα οφέλη της εκπαίδευσης  όσο και στους γονείς, δηλώνοντας πως τους θέλει συμπαραστάτες στη διαδικασία της μάθημα για να ευχηθεί σε όλους καλή νέα σχολική χρονιά.

Αναλυτικά το μήνυμά του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με μεγάλο ενθουσιασμό για ανυπομονησία. Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι, να βοηθήσει τους νέους να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα και τις  ικανότητες τους, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή τους. Το μέλλον της κοινωνίας μας βρίσκεται στα χέρια της νέας γενιάς. Οι γενιές αυτές, μέσω της εκπαίδευσης και την υποστήριξη από τους δασκάλους/λες και καθηγητές/τριες τους θα συνεχίσουν την ύπαρξη μας ενάρετα. Επομένως ως δάσκαλοι/λες, για να εξοπλίσουμε τα παιδιά μας με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει να κάνουμε κάθε είδους θυσία για την εκπλήρωση  αυτού του ιερού  σκοπού. Υλοποιώντας πρωτότυπα σχέδια και προγράμματα προσαρμόζοντας  παράλληλα τους εκπαιδευτικούς μας στόχους στις ανάγκες των παιδιών. Οι υψηλοί στόχοι και η επίτευξη τους είναι δυνατή μόνο με αφοσιωμένους δασκάλους. Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας πρέπει να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τα παιδιά μας τα οποία είναι το μέλλον και η ελπίδα μας.

Τι επιθυμούμε από τους μαθητές μας; Επιθυμούμε δραστήριους μαθητές τόσο στην τάξη όσο και σε κοινωνικές δράσεις, μαθητές που σκέφτονται κριτικά, μαθητές που ερευνούν και είναι συνεργάσιμοι με τους δασκάλους/λες τους. Το σχολείο δίνει διάφορες γνώσεις, πληροφορίες, τους  διδάσκει δεξιότητες και καινοτομίες καθώς και τον τρόπο που θα τα αξιοποιήσουν. Επιπλέον στο σχολείο, ως μια  μικρογραφία της κοινωνίας, μαθαίνουν να συνυπάρχουν με τους άλλους, την διαφορετικότητα, το σεβασμό και την αλληλεγγύη. Ενώ τα όποια προβλήματα που μπορεί να έχει η κάθε σχολική μονάδα, μπορούν να επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό μέσα από τη σχέση συνεργασίας και κατανόησης γονέων-μαθητών-δασκάλων. Σε ένα σχολείο όπου υπάρχει αμοιβαία αγάπη, σεβασμός και αλληλεγγύη αυξάνεται και η επιτυχία των μαθητών.

Αγαπητοί γονείς, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ανατροφή των παιδιών σας γίνεται με μεγάλες θυσίες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από μέρους σας και κάθε είδους δυσκολία σας θα ξεπεραστεί μέσω της συνεργασίας μας. Μεγαλώνοντας  σωματικά και ψυχικά υγιείς νέους, τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν το επάγγελμα που θα τους κάνει ευτυχισμένους και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη  της κοινωνίας.                       

Ευχαριστούμε τον καθένα από εσάς που μοιράζεστε την ευθύνη αυτή σε αυτόν τον ευλογημένο δρόμο.

Κλείνοντας, συγχαίρουμε τους μαθητές που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και τους υπενθυμίζουμε, ότι εξακολουθούμε να είμαστε μαζί τους και να τους στηρίζουμε σε κάθε τους ανάγκη.  Όσο μακριά κι αν βρίσκονται ελπίζουμε να μην ξεχνούν τον τόπο τους και να μην απομακρύνονται από τις παραδόσεις και τα έθιμα τους.

Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και δημιουργική νέα σχολική χρονιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.