Μηνυμα του Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης για την εναρξη της νεας σχολικης χρονιας

«Όλοι μαζί να αγωνιστούμε τον καλό αγώνα της γνώσης και της αρετής»

Μήνυμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνει προς τη σχολική κοινότητας της Ροδόπης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τη μαθητιώσα νεολαία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο ταξίδι της γνώσης, ενώ ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και το ζήλο που επιδεικνύουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Τέλος θυμίζει προς τους γονείς να φροντίζουν «πέρα από την θύραθεν σοφία και για την εν Θεώ προκοπή των παιδιών σας».

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών, η σημερινή ημέρα με την τέλεση του Αγιασμού, σηματοδοτεί μία νέα σχολική χρονιά κατά την οποία θα λάβετε επιπλέον εφόδια για να θεμελιώσετε το μέλλον σας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας, αντικρύζοντας και πάλι τα χαρούμενα και γεμάτα ζωντάνια πρόσωπά σας.

Το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί σας, και όλοι εμείς που σήμερα στο σχολείο σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη αγάπη, σας θεωρούμε τα καλύτερα βλαστάρια της πατρίδας μας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την κοινωνία μας. Αναλογιζόμενος όλες τις δυσχέρειες που συναντήσατε τα τελευταία χρόνια, επιθυμώ να σας αναφέρω, ότι η γνώση σταλάζει μέσα σας, όταν ο νους ποτίζεται από το ύδωρ της επιθυμίας για την επιτυχία. Και η επιτυχία δηλώνει τόσο τον αγώνα για την υπέρβαση των διαφόρων σκοπέλων, όσο και την μετάδοση όλων των αγαθών της καρδιάς μας, την ευπρέπεια, την καλοσύνη, την εντιμότητά και την εκτίμηση. 

Ο δρόμος για την απόκτηση της μάθησης βεβαίως δεν είναι ευκολοδιάβατος. Απαιτείται αγώνας, υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των στόχων που τίθενται. Σ’ αυτόν  τον αγώνα δεν είσαστε μόνοι σας. Ο Θεός της αγάπης, της πηγής της σοφίας και της αληθινής προκοπής και η Εκκλησία Του θα αποτελούν το στήριγμα και την ενίσχυση σε κάθε σας ανάγκη, σε κάθε σας δυσκολία. Θα μοιράζονται τους προβληματισμούς σας και θα ακούουν τις αγωνίες σας.     

Εσάς τους εκπαιδευτικούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, οφείλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τον ζήλο που δείχνετε, αφού κάνετε το σχολείο αφετηρία ελπίδας και πρόταση ζωής ήθους. Ταυτόχρονα σας εύχομαι δύναμη και υπομονή στο υψηλό σας λειτούργημα, που στόχο έχει την οικοδόμηση ισχυρών θεμελίων που θα στηρίζουν τα παιδιά καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους. Σας προτρέπω δε και σας παρακαλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο και περισσότερο ζήλο να μεταδίδετε την γνώση και να καλλιεργείτε τον εσωτερικό κόσμο των μαθητών.         

Τέλος στους αγαπητούς γονείς εκφράζω τα βαθύτατα αισθήματα της αγάπης μου και σας προτρέπω να έχετε ως συμπαραστάτη στον αγώνα σας τον Χριστό, που αγαπά τους νέους για τα πλούσιά τους αισθήματα και την αγνότητά τους. Σας παρακαλώ θερμά να ενδιαφέρεσθε πέρα από την θύραθεν σοφία και για την εν Θεώ προκοπή των παιδιών σας, προικίζοντάς τα με τις ελληνορθόδοξες ηθικές αξίες και συμπεριφορές.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους πλούσια την ευλογία και τον φωτισμό του Κυρίου. Όλοι μαζί Πολιτεία, Εκκλησία, Σχολείο και Οικογένεια να αγωνιστούμε τον καλό αγώνα της γνώσης και της αρετής και να έχουμε μόνιμα τον Θεό στις καρδιές μας, αφού έτσι η νέα σχολική χρονιά μα και ολόκληρη  η ζωή μας θα είναι καρποφόρα χαρούμενη και ευλογημένη.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.