Μηνυμα του Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης ενοψει νεας σχολικης χρονιας

«Ο δρόμος της μάθησης και της γνώσης μπορεί να είναι επίπονος, οδηγεί όμως στην καταξίωση και την αναγνώριση»

Το δικό του μήνυμα προς όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ροδόπης στέλνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε αυτό σημειώνει:

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Με την τέλεση του Αγιασμού ξεκινάει επίσημα η νέα σχολική χρονιά και αισθάνομαι την ανάγκη, να επικοινωνήσω μαζί σας τους μαθητές, τους διδασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς και να σας ευχηθώ από καρδιάς, να έχετε πλούσια την ευλογία και τον φωτισμό του Κυρίου, ώστε με υγεία και δύναμη να πετύχετε τους ευγενείς αγώνες σας.

Απευθύνομαι στους μαθητές, τα παιδιά μας, που είναι τα ωραιότερα δώρα του Θεού. Επιθυμούμε να σας καμαρώσουμε άξια μέλη  στην κοινωνία μας. Είστε το ελπιδοφόρο μέλλον για την Πατρίδα μας. Ο δρόμος της μάθησης και της γνώσης μπορεί να είναι επίπονος, να απαιτεί κόπο, υπομονή, επιμονή και αξιοποίηση του χρόνου καθημερινώς, οδηγεί  όμως στην καταξίωση και την αναγνώριση.

Γνωρίζω τις δυσκολίες που συναντήσατε την προηγούμενη χρονιά και σας συγχαίρω για τον περσινό σας αγώνα, για την θέληση και την υπομονή που επιδείξατε παρακολουθώντας με επιμέλεια τα εξ αποστάσεως μαθήματά σας και εύχομαι εφέτος να βιώσετε μια «φυσιολογική» σχολική χρονιά.

Στο Σχολείο πέρα από τις γνώσεις διαμορφώνετε την προσωπικότητά σας, μαθαίνετε τις αξίες της φιλομάθειας, της ευγένειας, της καλοσύνης, του σεβασμού, αξίες που αφορούν στην πνευματική πρόοδο του ανθρώπου και θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Σε σας τους εκπαιδευτικούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας απευθύνω τις ευχαριστίες μου για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία μας. Σας εύχομαι πολλή δύναμη στο υψηλό λειτούργημά σας, το οποίο εμπεριέχει μεγαλείο και αρχοντιά, αλλά και την ευθύνη της καλλιέργειας των μαθητών, όχι μόνο με την προσφορά γενικών γνώσεων, αλλά με την κατανόηση του μεγαλείου της αξίας του ανθρώπου, ο οποίος είναι δημιουργημένος, «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού». Γνωρίζω τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην επιτέλεση της αποστολής σας, όμως πατρικά σας προτρέπω να συνεχίσετε με περίσσιο ζήλο  να μεταγγίζετε την γνώση στις αθώες ψυχές των παιδιών και να καλλιεργείτε τον εσωτερικό κόσμο των μαθητών, ώστε να τεθούν τα σωστά και άσειστα θεμέλια για την περαιτέρω πρόοδο και πορεία της ζωής τους.

Τέλος στους αγαπητούς γονείς εκφράζω τα βαθύτατα αισθήματα της αγάπης μου και σας διαβεβαιώ, ότι θα είμαι αρωγός στον αγώνα σας για την πρόοδο των παιδιών και την καταξίωση τους. Σας παρακαλώ να ενδιαφέρεστε όχι μόνο για την κατά κόσμον γνώση, αλλά και για την κατά Θεό παιδεία και ανατροφή τους.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί Πολιτεία, Εκκλησία, Σχολείο και Οικογένεια και να δημιουργήσουμε όχι μόνο τεχνοκράτες και κοσμικούς επιστήμονες, αλλά ανθρώπους με πίστη στον Θεό, αγάπη στον άνθρωπο, προσωπικότητες με ήθος και με αξιοπρέπεια.

Κάθε ευλογία  σε όλους! Καλή Σχολική Χρονιά!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.