Μηνυμα του Μητροπολιτη για την εναρξη της νεας κατηχητικης χρονιας

«Εάν το σχολείο σας προσφέρει γενικές το Κατηχητικό σας βοηθάει να γνωρίσετε καλύτερα τον Χριστό»

Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στις ενορίες της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Σε μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απευθύνεται στα παιδιά του κατηχητικού επισημαίνοντας τη σημασία του θεσμού.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Σήμερα, με την τέλεση του Αγιασμού ξεκινάει η νέα κατηχητική χρονιά και επιθυμώ, να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχηθώ από καρδιάς, να είστε υγιείς και να έχετε πλούσια την ευλογία και τον φωτισμό του Κυρίου.

Tο Κατηχητικό Σχολείο της Εκκλησίας ανοίγει και φέτος την αγκαλιά του για όλους σας και σκοπό έχει να σας οδηγήσει στον Θεό. Εάν το σχολείο σας προσφέρει γενικές γνώσεις και σας εξοπλίζει με εμπειρίες και δεξιότητες, οι οποίες θα σας χρησιμεύσουν στο μέλλον, το Κατηχητικό είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον Χριστό και να διδαχθείτε τις αλήθειες του Ευαγγελίου Του. Να κατανοήσετε, δηλαδή, το μεγαλείο της αξίας του ανθρώπου, ο οποίος είναι «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού». Να συμμετέχετε στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, να επικοινωνήσετε μεταξύ σας και να αποκτήσετε καινούργιους φίλους. Να βρείτε τις κατάλληλες απαντήσεις στους πνευματικούς και όχι μόνο, προβληματισμούς σας.

Στον κόσμο που ζούμε σήμερα γινόμαστε καθημερινά δέκτες δυσάρεστων ειδήσεων. Οι ηθικές αξίες που επί αιώνες χαρακτήριζαν τις ανθρώπινες κοινωνίες και συμπεριφορές σήμερα χάνουν το νόημά τους. Ακούμε και βλέπουμε για πολέμους, διάφορες κρίσεις, φτώχεια, φόνους, αυτοκτονίες, τα οποία οδηγούν στην απόγνωση, στην απελπισία και στην αβεβαιότητα για το αύριο.

Όμως παιδιά μου, πατρικά σας προτρέπω και σας παρακαλώ να εμπιστευθείτε τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Να στηρίξετε τις ελπίδες σε Εκείνον, ο οποίος σας αγαπάει πραγματικά και ανιδιοτελώς. Να  αισθάνεσθε συνεχώς την παρουσία του Θεού στη ζωή σας. Έτσι θα γίνετε «τέκνα φωτός», θα έχετε αγάπη στην καρδιά σας, θα κάνετε περήφανους τους γονείς σας και οι άνθρωποι βλέποντας τα φωτεινά σας έργα θα παραδειγματίζονται και θα δοξάζουν το όνομα του Ουράνιου Πατέρα μας.

Καλή πρόοδο, με υγεία, δύναμη, φώτιση. Εύχομαι με την χάρη του Θεού να προοδεύετε σε σοφία και σωματική ανάπτυξη και εύνοια εκ μέρους του Θεού και των ανθρώπων [«…σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεώ και ανθρώποις». (Λκ , β  52)].

Καλή κατηχητική χρονιά!  Ο Θεός να ευλογεί εσάς, τους κατηχητές σας και τις οικογένειές σας!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.