Μηνυμα του 112 για τις φωτιες στην Ελλαδα

Έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού

Πανελλαδική έκτακτη ειδοποίηση εστάλη πριν λίγη ώρα μέσω του 112 εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλα προτρέπει τους πολίτες να απόσχουν από οποιαδήποτε εργασία που ενδέχεται να προκαλέσει πυρκαγιά.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε έκτακτο διάγγελμα τονίζοντας πως «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική» ενώ σημείωσε ότι λόγω του καύσωνα η χώρα ολόκληρη είναι πυριτιδαποθήκη.

«Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

«Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή, σας παρακαλώ να συμμορφωθείτε. Τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες τις χάσαμε

«Και σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ταυτόχρονα ότι «τις τελευταίες μέρες δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες που χάσαμε», καλώντας τους «πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι».

Δείτε εδώ ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.