Μηνυμα συμμετοχης στις ευρωεκλογες εστειλαν οι μαθητες των Λυκειακων Ταξεων Μεταξαδων

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Γνωρίζοντας την Ευρώπη και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2024 η ημερίδα των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων με θέμα «Γνωρίζοντας την Ευρώπη και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές» στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μεταξάδων. Η ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στο οποίο οι Λυκειακές Τάξεις Μεταξάδων συμμετέχουν για πρώτη φορά διεκδικώντας τον τίτλο του Σχολείου-Πρέσβη.

 Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία της Φανής Μπαχαρίδου, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Πολιτισμού & Εθελοντισμού Περιφέρειας ΑΜΘ, της Στέλλας Θεοδοσίου Ζυγογιάννη, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Εθελοντισμού του Δήμου Διδυμοτείχου, της Αλεξάνδρας Γκουλιάμα, Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, του Παναγιώτη Μπαρδάκη, Επικεφαλής του Europe Direct, του Χρήστου Κισσούδη, Προέδρου της κοινότητας Μεταξάδων και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρούσα σύσσωμη ήταν η τοπική κοινωνία, η οποία στηρίζει ανελλιπώς την προσπάθεια αυτή.

 Οι Junior Ambassadors των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων μίλησαν για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζοντας τους λόγους συγκρότησής της, τα σύμβολά της, τις αξίες που πρεσβεύει, τα δικαιώματα των πολιτών ως Ευρωπαίων πολιτών, τη δράση της Ευρώπης σε καίριους τομείς, όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση και η εργασία και τα όργανα άσκησης της ευρωπαϊκής πολιτικής. Κοινοποιήθηκαν, επίσης, τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι Junior Ambassadors τον Ιανουάριο στους Μεταξάδες σχετικά με τη συμμετοχή των κατοίκων στις Ευρωπαϊκές εκλογές. Ιδιαίτερη στιγμή της ημερίδας ήταν το διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό αναφορικά με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Οι Junior Ambassadors ολοκλήρωσαν την ημερίδα προτρέποντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή με το ευρωπαϊκό σύνθημα «Μην αφήνετε τους άλλους να επιλέξουν για εσάς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.