Μηνυμα συμπεριληψης απο 1ο ΓΕΛ και Ειδικο Επαγγελματικο Γυμνασιο Λυκειο Κομοτηνης

Στον αγώνα μπάσκετ που έπαιξαν οι μαθητές των δύο σχολείων

Μήνυμα συμπερίληψης και συμμετοχής έστειλαν το πρωί της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής, με ένα κοινό αγώνα μπάσκετ στο Γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ.

Αυτή είναι μόνο μία από τις δράσεις που φιλοδοξούν να κάνουν τα δύο σχολεία μαζί, μιας και οι διευθύνσεις τους θεωρούν πως μόνο οφέλη έχουν να πάρουν και οι δύο σχολικές κοινότητες.

Σκοπός η συνέχιση της συνεργασίας

Είθισται τις μέρες αυτές να πραγματοποιούν τέτοιες δράσεις στο σχολείο, τόνισε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ κ. Ματούλα Καϊοπούλου, υπενθυμίζοντας πως πέρυσι είχαν φιλοξενήσει τα παιδιά από το Σύλλογο ΑμεΑ με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι, τα οποία έπαιξαν επίσης μπάσκετ, ενώ πρόσφατα έπαιξαν ξανά ένα αγώνα μπάσκετ στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα Special Olympics.

Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική, τόνισε, με τους μαθητές τους να δείχνουν πολύ μεγάλη αγάπη, να υποστηρίζουν τα παιδιά από το Σύλλογο και να γίνονται μια ωραία ομάδα και μια παρέα.

Για την παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, σε συνεργασία με το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο, και την στήριξη της διευθύντριας του κ. Αθανασίας Ιομέρη και του υπεύθυνου φυσικής αγωγής κ. Βιόπουλου, συναποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την δράση αυτή ώστε τα παιδιά να έρθουν ξανά σε επαφή με τα παιδιά με αναπηρία.

«Στο πλαίσιο της συμπερίληψης, που τα τελευταία χρόνια ακούγεται πολύ, είπαμε να μην μείνουμε στις λέξεις, αλλά να το κάνουμε πράξη, να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μας, να πάρουμε και να δώσουμε» σημείωσε. Έχοντας στο περιβάλλον της άτομα με Αναπηρία, θεωρεί πως πρόκειται για μια συγκλονιστική εμπειρία, και ευχαρίστησε όλους όσους, μαθητές και καθηγητές, έκαναν αυτή την προσπάθεια.

Μάλιστα έχοντας σημαντικές εμπειρίες και από προηγούμενες συνεργασίες τους, αν και σε διαφορετικές σχολικές δομές, φιλοδοξούν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, και να την επεκτείνουν σε διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν μαζί.

Μόνο θετικά από την προσπάθεια

Στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν τα δύο σχολεία στάθηκε η διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ κ. Ιομέρη, τονίζοντας πως οι μαθητές τους ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο χώρο, σε εγκαταστάσεις που δεν έχει το σχολείο τους στη Μελέτη.

Μετά από πρωτοβουλία του Γυμναστή τους κ. Βιόπουλου πήραν αυτή την πρωτοβουλία, που είναι πολύ σημαντική για την συμπερίληψη και τους βοηθά πολύ σαν σχολείο.

Οι μαθητές τους, τόνισε, έχουν μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές μαθησιακές ανάγκες, έχουν όμως τη δυνατότητα φυσικά να παίξουν και να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες με τα παιδιά του ΓΕΛ.

Έτσι και οι δύο πλευρές κερδίζουν σημαντικές και αξιόλογες εμπειρίες, για αυτό και ευχαρίστησε την κ. Καϊοπούλου που τους έδωσε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.