Μηνυμα Σεβασμιωτατου για την εναρξη της νεας κατηχητικης χρονιας

«Οι νεανικές δομές της Μητροπόλεώς μας ανοίγουν και φέτος την αγκαλιά τους για όλους σας»

Μήνυμα προς τη νεολαία με αφορμή την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Σε αυτό ο Σεβασμιώτατοςτονίζει πως οι νεανικές δομές της Μητροπόλεως μας είναι έτοιμες να υποδεχθούν όλους, τονίζοντας τη σημασία της συμπόρευσης με τον Χριστό στη ζωή μας, απέναντι σε όλες εκείνες τις «σειρήνες» που μας αποξενώνουν.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Με την έναρξη άλλης μίας κατηχητικής χρονιάς, επιθυμώ να σας καλωσορίσω πατρικά και να σας ευχηθώ να έχετε υγεία, δύναμη και τον φωτισμό του Θεού.

Μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές κυψέλες, τα Κατηχητικά μας Σχολεία, θα δημιουργήσετε νέους φίλους, θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση, θα γνωρίσετε καλύτερα τον Χριστό και θα διδαχθείτε το Ευαγγέλιό Του.

Σε ένα κόσμο, που οι διάφορες «σειρήνες» του κόσμου επιθυμούν να σας μαγέψουν, να σας αποξενώσουν όλο και περισσότερο από τις αξίες μας, να σας απομακρύνουν από την δική σας «Ιθάκη» και να σας ενσταλάξουν την απόγνωση και την αβεβαιότητα για το αύριο, εσείς οι νέοι είναι θεμιτό να εμπιστεύεστε Αυτόν ως συνοδοιπόρο σας και την Εκκλησία Του. Έτσι θα ξεπερνάτε τα όποια εμπόδια, θα επιτυγχάνετε τον στόχο σας και θα πραγματώνετε τις ευγενείς και υψηλές σας προσδοκίες.

Στον ευγενικό σας αυτόν δύσκολο και κοπιαστικό αγώνα, να αισθάνεσθε ως στήριγμά σας τους γονείς, τους διδασκάλους και την Εκκλησία μας, που μέσα και από τις νεανικές της δραστηριότητες θα συναντήσετε την αγάπη του Θεού, την συμπαράσταση, την ελπίδα και την ομορφιά της ζωής.

Παιδιά μου,

σταθείτε, όρθιοι και αισιόδοξοι. Οι νεανικές δομές της Μητροπόλεώς μας ανοίγουν και φέτος την αγκαλιά τους για όλους σας.

Εύχομαι η νέα κατηχητική χρονιά, για σας, τους γονείς σας και τους κατηχητές σας να είναι κατάφορτη από προσδοκίες, ελπίδες, πηγή χαράς, αφορμή αναζήτησης και αποκάλυψης της Ελευθερίας και της Αγάπης που προσφέρει απλόχερα ο Χριστός μας.

Καλή χρονιά!  Ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας!

Με πατρική αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.