Μηνυμα προληψης για τον καρκινο του μαστου απο την Κομοτηνη

Ροζ βάφτηκε το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας στην έναρξη του μήνα πρόληψης

Ροζ φωταγωγήθηκε το σιντριβάνι της Κεντρικής πλατείας Κομοτηνής την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα δράσεων του συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, που θα συνεχιστούν όλο τον μήνα.

Τα μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται όλο τον Οκτώβριο κάθε Σάββατο στην Κεντρική πλατεία, ενώ στις 25 Οκτωβρίου που θα φωτιστεί το διοικητήριο της Ροδόπης, θα προσπαθήσουν να στείλουν μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου, και να δώσουν δύναμη σε όσες παλεύουν με αυτόν ώστε να τον ξεπεράσουν γρήγορα και την επόμενη χρονιά να είναι μαζί τους.

«Όταν μια γυναίκα βρεθεί θετική στον καρκίνο του μαστού, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, και ξεκινά ένας δύσκολος Γολγοθάς, από χειρουργείο και θεραπείες, που μπορεί να συνεχιστούν για πολλά χρόνια. «Όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε», τόνισε, «πως βγαίνουν νικήτριες, και όσο πιο γρήγορα το αντιλαμβάνονται αυτό τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις θεραπείες τους».

Το σιντριβάνι της πλατείας στα ροζ

Για αυτό και βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία, για να στηρίξουν αυτές τις γυναίκες σαν Σύλλογος, μιας και πέρα από το ιατρικό κομμάτι, οι καρκινοπαθείς χρειάζονται και ψυχολογική στήριξη, την οποία προσφέρουν σε αυτούς και την οικογένειά τους.

Ένα από τα κομμάτια της υποστήριξης αυτής είναι και οι περούκες, τις οποίες έχουν χάρη στην προσφορά πολλών γυναικών της πόλης μας, με μεγάλη δυνατότητα επιλογής.

Το μεγαλύτερο ζήτημα βέβαια αφορά τις ανασφάλιστες γυναίκες, που δεν δικαιούνται τις μετακινήσεις για τις θεραπείες τους, ούτε περούκα, ούτε τον ειδικό στηθόδεσμο, ούτε τις σιλικόνης. Ο Σύλλογος έχει βρει τρόπο για να στηρίξει όσο μπορεί αυτές τις γυναίκες, οι οποίες, όπως ανέφερε η κ. Κοκκινάκη, «είναι σαν να τιμωρούνται γιατί έχουν μείνει ανασφάλιστες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.