Μηνυμα κατα του πολεμου απο την Παιδικη Βιβλιοθηκη Ξυλαγανης

Μέσα από την έκθεση αφίσας κατά του πολέμου, την Κυριακή 3 Απριλίου

Με μια έκθεση αφίσας κατά του πολέμου, αλλά και την παρουσίαση του βιβλίου «Ζάζα» της Αργυρώς Πιπίνη, συνεχίστηκαν την Κυριακή 3 Απριλίου οι δράσεις της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας παιδικού Βιβλίου.

Έτσι όσοι βρέθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης το απόγευμα της Κυριακής, είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου #WeStandWithUkraine, με αφίσες που παρουσιάζουν εικονογραφικά και κειμενικά διεθνείς τίτλους παιδικής λογοτεχνίας με αντιπολεμικό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια η Αργυρώ Πιπινη, παρουσίασε διαδικτυακά το βιβλίο της «Ζάζα» που μόλις βραβεύτηκε από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY για βιβλία που εκδόθηκαν το 2022,  με το βραβείο ‘Π. Μαξίμου’ που απονέμεται  σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά.

Τη δράση στήριξαν ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής και το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο.

Μια διαφορετική προσέγγιση στο παιδικό βιβλίο

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Λαμπρινή Παπαδοπούλου τόνισε πως η έκθεση αυτή, που απεικονίζει ιστορίες πολέμου, έγινε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή γιατί βρίσκεται στο χώρο μετά από ένα μεγάλο χρόνο αδράνειας, αλλά και με ένα επίκαιρο και σημαντικό ζήτημα που διοργανώνεται από ένα τοπικό φορέα. Ελπίζει δε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις στη βιβλιοθήκη, με τη συμμετοχή των παιδιών.

Τέλος η κ. Θεοδώρα Αραμπατζή μίλησε για την έκθεση της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου, που έχει τον τίτλο «Καλημέρα αγαπητέ εχθρέ», με τα πόστερ της έκθεσης στη Βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής να είναι στα Γερμανικά και τα Ουκρανικά, και έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά από την ίδια.

Υπενθύμισε πως πέρα από την εκδήλωση της Κυριακής, η Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής αναρτά στο διαδίκτυο μαγνητοσκοπημένες αναγνώσεις βιβλίων με αντιπολεμικά μηνύματα για μικρότερα παιδιά και στο πλαίσιο της καμπάνιας της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής: #kidsread4kids_Τα_παιδιά_διαβάζουν_για_τα_παιδιά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.