Μηνυμα κατα του καρκινου και υπερ της ζωης

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Μήνυμα για την ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας για την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο θέλησαν να δώσουν με την αιμοδοσία που διοργάνωσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, οι e-Aιμοδότες με την συνεργασία του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία το πρωί του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Κομοτηνής.

Άλλωστε ένα σημαντικό κομμάτι των αιμοδοσιών που πραγματοποιούνται αποτελούν και τα μέλη του Συλλόγου Δύναμη Ψυχής, που πραγματοποιούν εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μάχης κατά του καρκίνου, που δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν, ή είναι επιφυλακτικοί να γίνουν δωρητές.

Για αυτό και τα μέλη του Συλλόγου το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιούσαν ενημέρωση σε όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία, και ιδιαίτερα στους νέους, για την σημασία των δωρητών μυελού των οστών, ώστε να κάνουν την διαφορά στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Στήριξη και από φορείς στην προσπάθεια

Σύμμαχοί τους σε αυτή την προσπάθεια είναι τα μέλη του Europe Direct ΑΜΘ, με την υπεύθυνη του γραφείου Κομοτηνής κ. Ηράκλεια Γκατζίνη να σημειώνει πως γίνεται μια προσπάθεια από την ΕΕ από το 2021, με το σχέδιο για τον καρκίνο, με πάνω από 70 δις ευρώ για την θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου.

Με την ΕΕ να έχει την μάχη κατά του καρκίνου στις προτεραιότητές της και το 2023, σημείωσε, προχωρούν και αυτοί στην υποστήριξη αυτών των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Από την πλευρά της e Αιμοδότες ο κ. Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς τόνισε πως η συνεργασία με τους φορείς για την προαγωγή της αιμοδοσίας αλλά και γενικότερα την ευαισθητοποίηση στον τομέα της υγείας, αποτελεί προτεραιότητά τους, για αυτό και συμμετείχαν με χαρά σε αυτή τη δράση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.