Μηνυμα Ιλχαν Αχμετ για τα 50 χρονια απο την εξεγερση του Πολυτεχνειου

Με αναφορές στο βιβλίο του Γιώργου Ν. Οικονόμου και στον Ανδρέα Παπανδρέου

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Οικονόμου και μία ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου επέλεξε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ για να στείλει το δικό του μήνυμα για τα 50 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«50 χρόνια μετά την κορυφαία στιγμή της εξέγερσης της νεολαίας της χώρας μας κατά της ξενοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, επιλέγω μια αναφορά στο βιβλίο του Γιώργου Ν. Οικονόμου για το Πολυτεχνείο που μόλις κυκλοφόρησε με τον τίτλο: “Πολυτεχνείο 1973 – Η απαρχή του αυτόνομου κινήματος”, για να συμπυκνώσω το μήνυμα μου γι’ αυτή την ημέρα:

“Το μήνυμα της εξέγερσης είναι η ίδια η εξέγερση, εξέγερση εναντίον κάθε αυταρχικής, ανελεύθερης, καταπιεστικής, αλλοτριωμένης και ανίκανης εξουσίας, με σκοπό την πραγματική δημοκρατία. Έτσι, στο ερώτημα που είχε τεθεί, «πού ανήκει το Πολυτεχνείο;» η απάντηση είναι: Ανήκει στους εξεγερθέντες. Η εξέγερση ανήκει σε αυτούς που εξεγείρονται”.

Στην γκρίζα εποχή μας, δεν ξεχνάμε ποτέ την ρήση του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, ότι  “Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου αγώνα”» τονίζει ο βουλευτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.