Μηνυμα για τη ληξη της σχολικης χρονιας απο το Συλλογο Δασκαλων Αποφοιτων ΕΠΑΘ Ροδοπης-Εβρου

«Όπως κάθε σχολική χρονιά, έτσι και φέτος, οι δάσκαλοι και οι γονείς επέδειξαν τις καλύτερες προσπάθειες»

Ευχές με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους στέλνει ο Σύλλογος Δασκάλων Αποφοίτων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) Ν. Ροδόπης – Ν. Έβρου. Στο μήνυμα του ο Σύλλογος απευθύνεται τόσο προς τους μαθητές, προτρέποντας τους να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο των διακοπών τους όσο και προς τους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους και τους γονείς, καλώντας τους να πραγματοποιήσουν πολλές δραστηριότητες με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Αναλυτικά το μήνυμα του Συλλόγου:

Με χαρά τελειώσαμε το σχολικό έτος 2022 -2023. Όπως κάθε σχολική χρονιά, έτσι και φέτος, οι δάσκαλοι και οι γονείς επέδειξαν τις καλύτερες προσπάθειες και τις θυσίες τους για να προετοιμάσουν τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο, να είναι πιο γνώστες και πιο εξοπλισμένοι. Τους είμαστε ευγνώμονες.

Αγαπητοί μαθητές:

Φτάσαμε στο τέλος μιας ακόμη σχολικής χρονιάς. Έχετε αποκτήσει νέες γνώσεις και δεξιότητες όλη τη χρονιά στο σχολείο, έχετε τους τίτλους προόδου. Τα  οποία είναι τα αποτελέσματα των προσπαθειών και της δουλειάς σας. Μην ξεχνάτε ότι ο τίτλους προόδου που λαμβάνετε είναι μόνο ένα εργαλείο, όχι μια αντανάκλαση του πλήρους δυναμικού και των δυνατοτήτων σας. Το σημαντικό είναι να δεις τις ελλείψεις σου, να συνεχίσεις να εργάζεσαι και να μην σταματήσεις ποτέ να εξερευνάς τον εαυτό σου.

Καμία επιτυχία δεν είναι τυχαία. Από αυτή την άποψη, στις διακοπές πρέπει να διαφοροποιήσετε το  μαθησιακό σας ταξίδι προσθέτοντας νέες γνώσεις και δεξιότητες πάνω από όσα μάθατε στο σχολείο. Αργία; Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα σχέδια και τους στόχους σας που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Αντί να περάσετε τις διακοπές σας μπροστά στην τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε την ανάγνωση βιβλίων, τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, την επίσκεψη σε πολιτιστικούς χώρους, τη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ο κινηματογράφος και το θέατρο, να κάνετε νέους φίλους, να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας. Βοηθώντας  τους στη δουλειά τους. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τα ψηφιακά παιχνίδια, που έχουν γίνει πολύ συνηθισμένα τον τελευταίο καιρό, όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν και αυτά τα παιχνίδια θα σπαταλήσουν τον πολύτιμο χρόνο σας, θα σας εμποδίσουν να κοινωνικοποιηθείτε και θα σας κάνουν να αντιμετωπίσετε διαφορετικά προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Αγαπητοί συνάδελφοι:

Εκτιμούμε την ανιδιοτελή εργασία και τις θυσίες σας για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σας ευχαριστούμε πολύ όλους. Προχωράμε μαζί προς πρωτότυπα και νέα σχέδια στους εκπαιδευτικούς μας στόχους. Η υλοποίηση των στόχων μας πάντα υψηλότερα είναι δυνατή μόνο με αφοσιωμένους δασκάλους όπως εσείς. Με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα, θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον και η ελπίδα μας. Ανεξάρτητα από τις περιστάσεις,  προσπαθούμε καθημερινά να πηγαίνουμε τη δουλειά μας πιο μπροστά.

Αγαπητοί γονείς:

Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη σκληρή δουλειά και την υποστήριξή σας όλη τη χρονιά. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Είναι πρωταρχικό μας καθήκον να τους εξοπλίσουμε με την καλύτερη δυνατή γνώση και να διασφαλίσουμε ότι επωφελούνται από τις διαδικασίες εκπαίδευσης και κατάρτισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με αυτή την επίγνωση, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα συνεργαστείτε μαζί μας όπως πάντα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια πολύτιμη χρονική περίοδος όσον αφορά την πραγματοποίηση πολλών δραστηριοτήτων που τα μέλη της οικογένειας δεν έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς λόγω ενασχόλησης και αφιερώματος περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας από ποτέ. Ελπίζουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη χρονική περίοδο.

Συγχαίρουμε τους αγαπημένους μας μαθητές, τους αξιότιμους συναδέλφους και τους αξιότιμους γονείς σε αυτή τη χρονική περίοδο που ολοκληρώσαμε το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023 και ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική μας κοινότητα καλές διακοπές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.