Μηνυμα αλληλεγγυης προς τους πλημμυροπαθεις απο το Εργατουπαλληλικο Κεντρο Κομοτηνης

Καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νομού να δείξουν την αλληλεγγύη τους

Έκκληση προς τους εργαζομένους του νομού να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, καταθέτοντας ταυτόχρονα την οργή του για την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου πρόληψης.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής:

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά η θεομηνία έπληξε περιοχές της πατρίδας μας, δημιουργώντας μία τραγική κατάσταση.

Οι πλημμύρες στην Θεσσαλία άφησαν πίσω τους θύματα (ανθρώπους και ζώα), καταστροφές σπιτιών και απώλειες περιουσιών.

Και αναρωτιόμαστε γιατί;

Τι έφταιξε και τι φταίει γι’ αυτό το χάλι και αν μας αξίζει!

Αν μας αξίζει αυτή η καταστροφή σαν χώρα, σαν Έλληνες!

Πνίγεται η πατρίδα μας και ευθύνες δεν υπάρχουν!

Πνίγονται άνθρωποι, ζώα και ευθύνες δεν υπάρχουν!

Βούλιαξαν στη λάσπη οι κόποι μιας ζωής και ευθύνες δεν υπάρχουν!

Ευτυχώς που σε αυτό το αδιέξοδο των ευθυνών υπάρχουν οι αφανείς και μη ήρωες. Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την πρώτη σταγόνα, από την πρώτη πλημμύρα. Δουλεύοντας ώρες ασταμάτητες για να σώσουν ό,τι μπορούν. Είναι οι άνθρωποι συνάδελφοι πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετείς και εποχιακοί. Είναι οι εθελοντές που ρίχτηκαν στη μάχη της λάσπης και του νερού, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, είναι οι απλοί πολίτες που έτρεξαν για να σώσουν τους συνανθρώπους τους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής θέλει να εκφράσει την οργή του, την αλληλεγγύη του και την συμπαράστασή του σε όλους τους πλημμυροπαθείς, σε όλους αυτούς που παλεύουν μέχρι και αυτήν την ώρα για να σώσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

Επίσης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς όλους αυτούς που καταστράφηκαν από την θεομηνία και να στείλουν είδη πρώτης ανάγκης στους σταθμούς συγκέντρωσης που βρίσκονται σε όλο τον Νομό. Είναι επιτακτική ανάγκη τώρα να δείξουμε ότι είμαστε πλάι τους.

Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες για αυτήν την καταστροφή, να παρθούν πραγματικά μέτρα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών και για μελλοντικές καταστροφές οι οποίες σίγουρα θα έρθουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.