Μιλιαρια και ρωμαικη σαρκοφαγος παρουσιαζονται στο κοινο της Κομοτηνης

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Ρωμαϊκή Κομοτηνή» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης οργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής διημερίδα στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έργου «Οργάνωση και προετοιμασία επανέκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής – Δημιουργία περιοδικής έκθεσης ‘Ρωμαϊκή Κομοτηνή’».

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 17.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο Ρωμαϊκή Κομοτηνή, όπου θα παρουσιαστεί η ρωμαϊκή σαρκοφάγος με παραστάσεις άθλων του Ηρακλή και τα μιλιάρια (μιλιοδείκτες) της αρχαίας Εγνατίας Οδού που βρέθηκαν στην Κομοτηνή. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εργασίες συντήρησης και ανασύνθεσης των μνημείων που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο του ανωτέρου έργου, αλλά και για εκείνες που προγραμματίζονται και αφορούν στην ανακαίνιση και την επανέκθεση του Μουσείου.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ώρα 9.30-14.00, θα πραγματοποιηθεί Αρχαιολογική Συνάντηση με τρεις θεματικές που αφορούν στην περιοδική έκθεση:

– Η Θράκη στους Ρωμαϊκούς χρόνους

– Μιλιάρια & σαρκοφάγοι. Μνημεία και Εγνατία Οδός

– Σαρκοφάγος & μιλιάρια: η περιοδική έκθεση

Λαμβάνουν μέρος 18 σύνεδροι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικές με Θράκη, τις σαρκοφάγους και τα μιλιάρια της Εγνατίας Οδού κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους.

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:

Info

Η είσοδος είναι ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.