Μικροτερη παρελαση, αλλα με συγκινησεις και ενθουσιασμο

Στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 96 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κομοτηνή το Σάββατο η επέτειος των 96 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδας. Ο καιρός φάνηκε γενναιόδωρος την ημέρα της κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων και έτσι η τελετή της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο και ακολούθως η παρέλαση των συλλόγων, των σχολείων και του στρατού, έγιναν με την παρουσία πλήθους Κομοτηναίων κατά μήκος της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Ορφέως.
 
Τη φετινή επέτειο της 14ης Μαΐου τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, ενώ παρακολούθησε και την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων. Στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρέστη επίσης ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ, καθώς επίσης σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του τόπου, όπως μεταξύ άλλων οι τρεις βουλευτές Ροδόπης, κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, κ.α..
 
Η χρονική διάρκεια της παρέλασης μπορεί να περιορίστηκε στη μία ώρα, όπως προσαρμόστηκε λόγω της εδώ παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο οι συμμετέχοντες σε αυτήν κατάφεραν να ενθουσιάσουν, αλλά και να συγκινήσουν τον κόσμο, αποσπώντας θερμότατα χειροκροτήματα και επευφημίες. Ιδιαίτερα συγκίνησε το κοινό η παρέλαση των παιδιών του Ειδικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής, ενώ ενθουσιασμό προκάλεσε η εμφάνιση με γκάιντες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλης.
 
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, που έδειξε επίσης να εντυπωσιάζεται από την εμφάνιση των συλλόγων, των σχολείων αλλά και του στρατού, μετά το πέρας της παρέλασης απέδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές και έσπευσε να κατευθυνθεί προς την πλευρά του πάρκου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, για να χαιρετήσει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που κάθονταν στο συγκεκριμένο σημείο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.