Μικροι σεφ στο Θρυλοριο

Σε επαφή με τις γεύσεις του Πόντου ήρθαν για ακόμα μια φορά οι επόμενες γενιές

Σε επαφή με τις γεύσεις του Πόντου ήρθαν για ακόμα μια φορά τα παιδιά του Θρυλορίου, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στην εκδήλωση Παιδικής Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτών «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας».

Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία του οικισμού, και περίμεναν υπομονετικά για να οργανωθούν οι μεγαλύτεροι, με τα τραπέζια, τα καπελάκια του σεφ, αλλά και τα τηγάνια.

Αυτή ήταν η πέμπτη χρονιά, μετά από μια διακοπή κάποιων ετών λόγω της πανδημίας, που διοργανώθηκε αυτή η γιορτή, στο πλαίσιο της ποντιακής γαστρονομίας, που διοργανώθηκε το Σάββατο.

Όπως λοιπόν σκοπός της ποντιακής γαστρονομίας είναι να διατηρήσει και να αναδείξει τις γεύσεις που έφεραν οι Πόντιοι από τις παλιές πατρίδες, έτσι και η Παιδική γαστρονομία, στοχεύει στο να έρθουν σε επαφή με αυτές τις γεύσεις και οι επόμενες γενιές των Ποντίων.

Έτσι παρασκεύασαν μόνα τους ποντιακά εδέσματα, ανοίγοντας το φύλλο, βάζοντας μέσα τυρί και περιμένοντας στη συνέχεια υπομονετικά να τηγανιστεί, ώστε να γευτούν αυτό που δημιούργησαν.

Η χαρά της δημιουργίας άλλωστε, ειδικά για τα παιδιά, είναι κάτι ιδιαίτερο, όταν μάλιστα πλάθουν το ζυμαράκι τα ίδια, αλλά και το γεμίζουν, με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαυρίδου να έχει αναφερθεί στη σημασία της δημιουργίας των βιωμάτων από την παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα στα παιδιά, που σπάνια πλέον την συναντούν στο σπίτι.

Με αυτό τον τρόπο τα μέλη του Συλλόγου ελπίζουν πως θα εξασφαλιστεί το μέλλον της ποντιακής κουζίνας, με τους μικρούς σεφ να μεγαλώνουν μέσα στις γεύσεις της, και να τις διατηρήσουν στη δική τους ενήλικη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.