Μικροι και μεγαλοι παιξανε μαζι στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Ένα διαφορετικό βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Το πρώτο βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας με τίτλο «Έλα να παίξουμε μαζί …», που λαμβάνει χώρα στην αυλή της Τσανάκλειου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου,  με την ηθοποιό – σκηνοθέτη, Βούλα Παναγιωτίδου να συντονίζει μικρούς και μεγάλους με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των πρώτων.

Οι δράσεις, που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο μέχρι τις 1 Οκτωβρίου, διοργανώνονται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράση. Η μόνη διαφορά σε σχέση με αντίστοιχες δράσεις του παρελθόντος είναι πως στην τωρινή δεν λαμβάνουν μέρος μόνο παιδιά, αλλά συνοδεύονται από μεγάλους, γονείς, θείοι και θείες, ακόμα και μεγαλύτεροι αδερφοί.

«Είναι σημαντικό το ότι συμμετέχουν μαζί, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης», τόνισε η κ. Παναγιωτίδου που εξήγησε πως ο στόχος της δράσης είναι να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι.

«Να γίνουν ομάδα, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη, είναι βήματα ώστε να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση» ανέφερε, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε αυτή είναι σημαντικό, κάτι το οποίο τη χαροποιεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα σημείωσε πως ο ενθουσιασμός φαίνεται να είναι μεγαλύτερος στους ενήλικες παρά στα παιδιά, γιατί θα γνωρίσουν από μέσα τι κάνουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών.

Η δράση είναι βασισμένη στο βιβλίο της Nessia Laniado «Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοπεποίθηση», ένα βιβλίο το οποίο υπάρχει στην Βιβλιοθήκη και μπορούν ν δανειστούν τα παιδιά αν το επιθυμούν.

Άλλωστε όλες οι δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα «πατούν» επάνω σε βιβλία που προέρχονται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ μετά το πέρας τους, δίνεται στα παιδιά και μια λίστα με βιβλία σχετικά με το αντικείμενο, αυτή τη φορά την αυτοπεποίθηση, μαζί με αριθμό αντίτυπου του καταλόγου τους, ώστε να το βρουν πιο εύκολα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.