Μικροφωνικη για τo θανατο του Ρομα στο Περαμα απο την Utopia AD

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν κείμενα και ανάρτησαν πανό

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου το αναρχικό στέκι Utopia AD πραγματοποίησε μικροφωνική συγκέντρωση στη πλατεία Ειρήνης με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα. Η συγκέντρωση κράτησε 2 ώρες με μουσική, μοίρασμα κειμένων, ανάρτηση πανό και τρικάκια. Κατά τη διάρκεια της μικροφωνικής υπήρχαν σταθερά 20 άτομα ενώ πολύς κόσμος πέρασε από τη συγκέντρωση. Στην επιστροφή προς το στέκι οι συγκεντρωμένοι πέταξαν 100αδες τρικάκια σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής.

Σε κείμενό του το Αναρχικό Στέκι σημειώνει:

«Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙ … ΤΟ ‘’ΚΑΘΗΚΟΝ’’ ΤΗΣ

Την περασμένη Παρασκευή 22/10 σημειώθηκε ακόμη μια κρατική δολοφονία. Οι ένστολοι εντολοδόχοι του κρατικού μηχανισμού, άνοιξαν πυρ απέναντι σε τρία νέα παιδιά που επέβαιναν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Έπειτα από καταδίωξη το αυτοκίνητο εγκλωβίζεται σε μια ανηφόρα στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα. Τότε με μικρή ταχύτητα ο οδηγός κάνει όπισθεν, πίσω του όμως βρίσκονται εκείνοι, που γαλουχήθηκαν με τα δόγματα του ΄΄νόμου και της τάξης΄΄ αλλά και της ΄΄μηδενικής ανοχής΄΄. Βρίσκονται εκείνοι πού λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τις γειτονιές μας, και αυθαιρετούν στις ζωές των καταπιεσμένων. Στην προκειμένη, βρίσκονται εκείνοι που δεν διστάζουν να αδειάσουν 38 σφαίρες σε ένα αυτοκίνητο με τρεις άοπλους νεαρούς, μέσα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Το μονοπώλιο που κατέχει η Ελληνική Αστυνομία στη νόμιμη χρήση ένοπλης βίας, χρόνο με το χρόνο αυξάνει τα θύματα της κρατικής οντότητας. Αυτή τη φορά, θύμα της ήταν ο Νίκος Σαμπάνης, ένας δεκαοχτάχρονος, πατέρας δύο παιδιών. Έπεσε νεκρός έπειτα από τον καταιγισμό των πυροβολισμών που δέχτηκε, την στιγμή που και ο φίλος του δέχτηκε τρεις σφαίρες σε ζωτικά του όργανα. Το τίμημα για την κλοπή ενός αυτοκινήτου ήταν βαρύ, με τους μπατσοδικαστές της ομάδας ΔΙΑΣ να επιβάλουν την εσχάτη των ποινών.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, τα Μ.Μ.Ε έσπευσαν για ακόμη μια φορά να βάλουν μπρος, την επιχείρηση ‘’ξέπλυμα’’. Οι πρώτες διαρροές από τα συστημικά μέσα έκαναν λόγο για επτά τραυματίες μπάτσους έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών. Η πάγια τακτική, που θέλει το σύστημα να επιστρατεύει τα μέσα του με στόχο τη διαστρέβλωση της αλήθειας, δεν περιορίστηκε μονάχα στη δημιουργία ενός κατά φαντασία σκηνικού συμπλοκής, που ποτέ δεν υπήρξε (όπως δεν υπήρξαν και τραυματίες μπάτσοι). Για ακόμη μια φορά έσπευσε να νομιμοποιήσει την καταστολή και να στοχοποιήσει τους νεαρούς. Δίνοντας έμφαση στην πολιτισμική καταγωγή (Ρομά), και παρουσιάζοντας το θύμα ως ‘’σεσημασμένο’’ επιδίωξε να επιβάλει την ‘’νομιμότητα’’ σε μια δολοφονία, που ξύπνησε τα κάθε λογής ρατσιστικά ένστικτα που καιροφυλακτούν στην ελληνική κοινωνία.

Για ακόμη μια φορά ωστόσο η κυβερνητική προπαγάνδα δεν πέρασε μονάχα μέσα από τους δημοσιογράφους και τους κάθε λογής ‘’σχολιαστές’’. Ξεκάθαρη θέση πήραν και οι κυβερνητικοί κύκλοι από την πρώτη κιόλας στιγμή. Είχαμε έτσι το αυτοκίνητο να χαρακτηρίζεται ‘’φονικό όπλο’’, είχαμε την δολοφονία να παρουσιάζεται ως ‘’αιματηρό επεισόδιο’’ και τις 38 σφαίρες ως ‘’βολές ακινητοποίησης’’. Οι δηλώσεις αυτές αφενός επιδιώκουν να εδραιώσουν τον εκφοβισμό, αλλά και να οπλίσουν τα χέρια των επόμενων εκτελεστών. Η διαμόρφωση της εικόνας του αμείλικτου κράτους σε συνδυασμό με τον ρατσιστικό οχετό που εξαπολύεται, προμηνύουν πως η λίστα με τους νεκρούς θα συμπεριλάβει και άλλα ονόματα, ειδικά όσο ο κόσμος αποδέχεται να συνηθίσει τον θάνατο μόνο και μόνο επειδή αφορά κάποιον ‘’παραβάτη’’, κάποιον ‘’ταραξία’’, κάποιον ‘’ξένο’’ η κάποιον ‘’διαφορετικό’’.

Η ρητορική ήταν η ίδια…πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και φυσικά η γραμμή υπεράσπισης από τον Αλέξη Κούγια μας θύμισαν όλα όσα μας κάναν να μισούμε τον σάπιο κόσμο τους. Το ποιόν του δεν παρέλειψε φυσικά να δείξει και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, που επισκέφτηκε τους 7 δολοφόνους ‘’ανθρώπινα’’ και ‘’συμβολικά’’ όπως δήλωσε. Έπειτα επικοινώνησε με τον πατέρα του νεκρού, για να του εκφράσει τη ‘’λύπη’’ του. Από την πλευρά μας θέλουμε να του ΄΄εκφράσουμε΄΄ πως όσοι προαναφέρθηκαν στην παράγραφο αυτή ούτε σχέση έχουν με την ‘’ανθρωπιά’’ ούτε έχουν το δικαίωμα να την επικαλούνται. Στην ανθρωπιά δεν χωράνε διακρίσεις, μισαλλοδοξία, και φυσικά όσοι καλύπτουν όσους αφαιρούν ζωές στο όνομα της ‘’εξουσίας’’ και του ‘’νόμου’’ .

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΙΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΙΑ- ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΙΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.