Μικρη συμπιεση των βαθμολογιων στη Ροδοπη

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αρκετούς άριστους, αλλά και αύξηση του πληθυσμού των μαθητών που κινήθηκαν στο 15-17,5

Να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά βάσει των επιθυμιών τους προτρέπει τους υποψηφίους η Μαίρη Κοσμίδου

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, με μαθητές στη Ροδόπη και όλη την Ελλάδα να μαθαίνουν πώς πήγαν στις εξετάσεις, και να αρχίζουν να κάνουν τα επόμενα σχέδιά τους.
 
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους άνοιξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.
 
Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.
 
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
 

Μερική συμπίεση των βαθμολογιών

 
Στη Ροδόπη υπάρχουν κάποιες υψηλές βαθμολογίες, σε μικρό ποσοστό, με την πλειοψηφία των μαθητών να κινούνται στο 15-17,5, σημείωσε μετά από μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων στη Ροδόπη η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, οι υψηλές βαθμολογίες παρατηρήθηκαν και στα τρία λύκεια της πόλης, όμως, όπως φαίνεται, τα ζητήματα που υπήρξαν με τη δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, απεικονίζονται στον μεγάλο πληθυσμό μαθητών που συσσωρεύεται στη μεσαία βαθμολογία.
 
Παρόλα αυτά η κ. Κοσμίδου έσπευσε να υπενθυμίσει ότι μπορεί ο καθένας να βλέπει τη δική του βαθμολογία και ενδεχομένως να θεωρεί πως δεν έχει κατακτήσει το στόχο του, όμως θα πρέπει να λάβει υπόψη και πως κινήθηκε γενικότερα η βαθμολογία στον τομέα του σε όλη τη χώρα. «Είναι λάθος να λέμε η σχολή που θέλω είχε τόσα χιλιάδες μόρια και δεν τα πιάνω, άρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή» σημείωσε χαρακτηριστικά, για αυτό τόνισε πως τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν το μηχανογραφικό τους όπως αυτά θέλουν, μιας και δεν ξέρουν πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις των σχολών.
 
Αυτό τονίζει άλλωστε κάθε χρονιά, όπως και ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αν δεν πήγαν τόσο καλά όσο περίμεναν. Αντίθετα οφείλουν να έχουν υπομονή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.