Μικρη φυτεια χασις ειχε στο σπιτι του στον Ιασμο 22χρονος
Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Σταθμού Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 22χρονος , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, έντεκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,5 έως 2 μέτρων και μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 12,5 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.
Ιντερνετικά «φρουτάκια» σέρβιρε παράνομα σε 6 θαμώνες Ίντερνετ Καφέ στην Ορεστιάδα
Εντοπίσθηκε, την Πέμπτη το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας ένα κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».
Συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Πρόκειται για οχτώ άτομα, ηλικίας 30, 59, 50, 74, 50, 60 (άνδρες), 26 και 42 (γυναίκες) ετών και δύο αλλοδαπούς, έναν 26χρονο υπήκοο Τουρκίας και μία 25χρονη υπήκοο Βουλγαρίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ηλικίας 57 ετών, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος (ίντερνετ καφέ) και τις τρεις εργαζόμενες σε αυτό, να έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στους υπόλοιπους έξι δράστες, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», μέσω διαδικτύου, χωρίς να κατέχουν τη σχετική άδεια.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου και του 57χρονου, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθόσον στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε εγκατεστημένο και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελούνταν από μία κάμερα και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και των εισερχομένων – εξερχομένων ατόμων σε αυτό, προκειμένου να αποφεύγονται οι έλεγχοι των διωκτικών Αρχών.
Στην κατοχή των δραστών και στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
– 21 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
– 1 κάμερα
– 1 καταγραφικό μηχάνημα
– 1 ηλεκτρονική συσκευή
– το χρηματικό ποσό των 1.430 ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.
Ανήλικη η δράστης 4 διαρρήξεων σε σπίτια της Καβάλας
Παρέμενε ασύλληπτη για ένα χρόνο
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις διαρρήξεις σπιτιών, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 1 Ιανουαρίου 2014 έως 1 Οκτωβρίου 2014, στην Καβάλα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 16χρονης, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η δράστιδα, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε τέσσερις οικίες, στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι η 16χρονη έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
