Μικρη αυξηση στα σχολικα κρουσματα κορωνοιου στην ΑΜΘ

Παρόλο που τα κρούσματα έβαιναν μειούμενα, παρατηρούνται σημεία έξαρσης σε συγκεκριμένες περιοχές

Κλειστά τμήματα σε Ξάνθη και Έβρο

Στον Κένταυρο βρίσκεται η πρώτη σχολική μονάδα που βρίσκεται σε πλήρη αναστολή στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μιας και ο αριθμός κρουσμάτων οδήγησε στο κλείσιμό της μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Γενικότερα στην Περιφέρεια παρατηρήθηκε μια αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστα Μπαντίκο, παρόλο που το κλείσιμο αρκετών μονάδων λόγω ψύχους σε κάποιους Δήμους, αναμένεται να επηρεάσουν τους αριθμούς των επόμενων ημερών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαντίκος, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει μια μείωση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια, αυτά ξεκίνησαν να παίρνουν την ανιούσα, με έξαρση σε συγκεκριμένα σημεία.

Προς το παρόν τα τμήματα που έχουν κλείσει στην ΑΜΘ, πέρα του Σχολείου του Κενταύρου, βρίσκονται σε σχολεία στην ορεινή Ξάνθη, σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος, έχουν τον νου τους για αυτές τις εξάρσεις, παρόλο που ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην περιφέρεια μειώθηκε εκ νέου την Τρίτη, κάτι αναμενόμενο λόγω και του κλεισίματος σχολείων σε συγκεκριμένες περιοχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.